Tema plaan oli paista esialgu haiglast välja astudes nõrk ja seejärel üllatada pealtvaatajaid oma riietusega, paljastades valge triiksärgi all oleva Superman´i särgi, vahendab Aftonbladet.

Trumpi seisund halvenes vahetult pärast positiivse koroonaproovi andmist 10 päeva eest, mistõttu ta toimetati eelmise nädala reedel helikopteriga Walter Reedi sõjaväe meditsiinikeskusesse. Juba päev hiljem tundis riigipea end paremini ja tegi allikate sõnul plaane haiglast lahkumiseks tähelepanupüüdval viisil, näitamaks, kui hea tervise juures ta taas on.

Trump uuris seesuguse võimaluse kohta oma nõunikelt, ent viimased veensid ta ümber. Ta lahkus haiglast esmaspäeva õhtul, tõstes haiglauksel üles võidukalt rusikasse surutud käe ja näidates ülestõstetud pöialt. Hiljem Valgesse Majja jõudes, poseeris Trump väljas fotograafidele, võttis maski eest, pistis selle taskusse ja jalutas majja sisse.

Tund hiljem tehtud videopöördumises jutustas riigipea, et sai viimastel päevadel koroonaviiruse kohta "väga palju teada". "Üks asi, mis on kindel: ärge laske sel end domineerida, ärge kartke seda," teatas Trump.

Valdav osa ameeriklasi pole aga rahul sellega, kuidas president on koroonaviiruse kriisiga tegelenud ja tema konkurent Joe Biden on avaliku arvamuse küsitluste kohaselt endiselt juhtpositsioonil, edestades Trumpi enam kui 10%-ga.

Washington Posti ja ABC Newsi värske küsitlus näitab, et 58 protsenti ameeriklastest pole rahul sellega, kuidas Trump on koroonaviiruse pandeemiat lahendanud, ja 62 protsenti ei usalda tema avaldust selles küsimuses.