"Mitte kõige vähematki uut ei ole teile öelda. Kõik on nii nagu eilne seis, mitte midagi ei ole vahepeal muutunud," sõnas Mart Helme rutakalt, kui Delfi pöördus tema poole sooviga valitsuse moodustamisest vestelda.

Nimelt avaldas riigikogu EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme hiljuti lootust, et Keskerakond, EKRE ja Isamaa võiksid tuleval nädala kohtuda ning kolmikliidu moodustamist arutada. Väidetavalt on sel teemal Mart Helme ning Keskerakonna esimees Jüri Ratas omavahel ka vestelnud.

Nende kohta käivates küsimuses jäi Mart Helme kidakeelseks ja kordas uuesti: "Mitte midagi uut ei ole sel teemal öelda."

Kas Reformierakonnal õnnestub isamaalaste ja sotsidega kolmikliit luua, sõltub Mart Helme sõnul sellest, kui jäigad kõik osapooled on. Ta lisas, et homme kohtub Isamaa eestseisus ning edasine sõltub kõik juba seal vastu võetud otsustest.

Ent millised on need punased jooned, millest EKRE üle ei astuks, kui Reformierakonnal kolmikliidu loomine ebaõnnestub luua ja valitsuse moodustamiseks tekib võimalus koalitsioonil, mille üheks partneriks oleks rahvuskonservatiivid? "Need asjad pannakse laua peale siis, kui läbirääkimised algavad. Ei ole mõtet millestki rääkida enne kui läbirääkimisi pole alustatud," ütles Helme.