"Poliitikas maksab matemaatika, muu ei maksa. Valitsusi saab teha nende kombinatsioonidega, mis 55 kohta välja annavad, ja eks siis vaadataksegi, kes on vähem vastik ja kellega on vähem solvumisi olnud," kommenteeris Pomerants Reformierakonna ettepanekut koalitsioonikõnelusi alustada.

"Reformierakonna ettepanek oli loogiline, ükskõik missugust retoorikat sinna juurde ei räägita. Lõpuks tuleb valitsus teha. Võitjatel pole varianti, nad peavad püüdma seda teha," rõhutas Pomerants.

Küsimusele, milline oleks kõige parem koalitsioon ehk kes on tema hinnangul Isamaa jaoks kõige vähem vastikumad koalitsioonipartnerid, ütles Pomerants, et niimoodi ta selle asja üle siiski ei arutleks.

"Kui me suurt pilti vaatame, on küsimus selles, et millistes versioonides saavad koalitsioonipartnerid oma valimislubadustest olulise osa täidetud. Sellest tulebki lähtuda. Osapoolte vahel olevatest vastandlikest seisukohtadest ei tohi lasta ennast segada, sellest ei saa midagi. Tehakse ikkagi neid asju, millest kokku lepitakse, ja need asjad, milles kokku ei lepita, neid lihtsalt ei tule. Nii et nende pärast ei maksa väga palju muretseda. Pöialt tuleb hoida asjadele, mida õnnestub teha," selgitas ta.

Viimase nädala jooksul oma valimisringkonnas Rakveres viibinud ja suurest poliitikast pisut eemal olnud Pomerants ütles, et saab esmaspäevasel partei eestseisusel teada, millised argumendid kolmikkoalitsiooni kasuks ja vastu räägivad.

Pomerants ei osanud hinnata, kas ja kui tuliseks võib erakonna sees arutelu kõneluste alustamise üle kujuneda. "Kui vaadata lõpptulemusele orienteeritult, siis ükskõik, kes on erakonnad, nende eesmärk on koalitsiooni kuuluda. Mitte keegi ei lähe valimistele, et saavutada koht opositsioonis. Siin on erinevad erakonnad erinevaid käike teinud. Kuhu see lõpuks jõuab, seda me täna ei tea. Fakt on see, et see valitsus tehakse ära ükskõik mis moel enne seda, kui asi kisub mingisugusteks erakorralisteks valimisteks," oli ta kindel.

"Aga nagu ikka, eks see märtsikuu ära kulub tavapäraselt," märkis Pomerants.