Karilaid sõnas, et EKRE planeeritavad maksulangetused jätaksid enam raha kätte just jõukamale kihile ühiskonnast ega pruugi tarbijani jõudagi „Käibemaksu alandamine annab suurima kokkuhoiu sellele, kes jõuab osta rohkem ja paremaid asju ehk kelle toidukorv on kallim. Teisalt ei pruugi käibemaksu alandamine poehinnale mõju avaldada – ettevõtja riisub koore, kuid riigieelarve väheneb märgatavalt,“ tõi Karilaid välja, lisades, et 2019. aastal moodustab enam kui 11-miljardilisest eelarvest prognoositavalt 2,5 miljardit just käibemaks.

Ta sõnas, et maksulangetuste näol on EKRE näitamas oma ultraliberaalset nägu, mis meenutab 90ndate Reformierakonda. „Maksulangetused peavad olema eesmärgipärased, elavdama majandust ja aitama abivajajaid. On selge, et maksude lauslangetamise korral pole võimalik tõsta pensione, vähendada ravijärjekordi või maksta päästjatele-politseinikele väärilist palka,“ rõhutas Karilaid, et sisuliselt tuleb EKRE nägemuses igaühel ise hakkama saada ning riigipoolsed toetused vähenevad või kaovad täiesti.

Ta lisas, et EKRE ja Reformierakond võitlevad paljuski samade valijate eest ning samade tehnikatega. „Mõlemal on minevikuihalus – üks pakub minevikulahendusi ja teine igatseb taga minevikku, kus rohi oli rohelisem ja taevas sinisem, sest oldi veel võimul,“ leidis Karilaid.

Riigikogulane toonitas, et Keskerakond peatas Taavi Rõivase valitsuse poolt planeeritud diiselkütuse aktsiisi ja soovib samuti kütuseaktsiisi veelgi langetada, alkoholiaktsiisi osas kehtiks maksurahu. „Keskerakonna valimisplatvormi esitletakse 12. jaanuaril ning võib kindel olla, et räägime sellest, mida saab ka päriselt ellu viia ning rõhume sidusamale ja tugevamale ühiskonnale, kus sissetulekute käärid väheneksid, mitte ei suurene,“ sõnas Karilaid.

Keskerakonna aseesimees rõhutas ka, et EKRE ja Reformierakond eksitavad valijaid lubades sadade miljonite eurode tagasitoomist Lätist, sest sellised summad ei ole naaberriiki läinud. „Alates 2013. aastast on alkoholiaktsiisi laekunud igal aastal üle 200 miljoni euro riigieelarvesse. Jutt, et sajad miljonit on viidud Lätti, on EKRE ja Reformierakonna koostöös sündinud poliitretoorika, mille valed saab igaüks üle kontrollida,“ ütles Karilaid.