Valimiste programm lubab vähendada kõigis peredes iga alaealise kohta tulumaksu veerandi võrra ja kaotada pensionitelt tulumaks üldse, alandada käibemaksu, alkoholi-, kütuse-, gaasi- ja elektriaktsiisi, elektri võrgutasusid ja taastuvenergia tasusid, lisaks kehtestada maksusoodustusi maapiirkondades. Samuti lubatakse valida välja 25 ettevõtjatele kõige kulukamat ja bürokraatlikumat seadust või määrust ja need tühistada või ümber teha. Välisfirmade kasumid lubatakse maksustada.

Samas lubatakse igale abielupaarile tasuda lapse sünni korral veerandi kodu soetamiseks läinud summast, kahekordistada pensionid, tõsta omastehooldajate ja töövõimetute inimeste toetuse miinimumpala tasemeni, kaotada ravijärjekorrad, tõsta hambaravihüvitist, kolmekordistada teadusinvesteeringuid ja rajada igasse linna spordikeskus.

Ka kaitseväes lubatakse hoida palgad tasemel. Sealjuures kavatsetakse paluda miljardi USA dollari ulatuses sõjalist abi Ameerika Ühendriikidelt, abi kavatsetakse paluda ka Euroopast.

Taristu küsimuses lubatakse massiivseid töid: kaheksa aasta jooksul ehitada sadu kilomeetreid maanteid neljarealiseks, seda nii Tallinna-Tartu, Tallinna-Pärnu kui Tallinna-Narva suunal. Samuti lubatakse Saaremaa silla ehitamist ja raudteevõrgu seisukorra parendamist. Rail Balticust on EKRE-l kavatsus loobuda.

EKRE valimisplatvorm sisaldab ka väga mitmeid põhiseaduse muutmist nõudvaid punkte, mida saaks läbi viia ainult praeguse põhiseaduse üle rahvahääletust korraldades või suure erakondadeülese üksmeele olemasolul. Nii on seal punkt näiteks riigikogu ja kohalike omavalitsuste kõrvale ka kohtunike valimste korraldamise sisseseadmisest, õigussüsteemi muutmisest vandekohtu põhiseks, riigikogu ja presidendi valimise korra muutmiseks.

Lisaks on programmis ka mitmeid Eesti ühiskondlikus traditsioonis äärmuslikuna mõjuvaid ideid nagu poliitikutele kohtute üle kontrolli andmine, Euroopa liidust lahkumise osas võimaliku referendumi korraldamine, aborditegemise võimaluse kättesaadavuse vähendamine, narkomaanide ja alkohoolikute sunniviisiline võõrutuskeskustesse sulgemine jne.

EKRE tänasel volikogul Tallinnas kinnitatakse ka kandidaatide nimekirjad riigikogu valimisteks.