"Kusagil Pikakari rannas, mitte selle ametlikul plääžil, vaid kõrval, teisel pool Katariina kaid sulaselgel kasimata räämas tühermaal, käisid MuPolased lausa ATVga kottimas inimesi, kes julgesid alasti päikest võtta – kästi – Püksikud jalga!" kirjutas lugeja.

Munitsipaalpolitsei tähelepanu peaks lugeja hinnangul tõmbama Šnelli tiigi ümber ja Balti jaama hoone esisel platsil jõlkuvad asotsiaalid. "Päevast päeva, kellaajast hoolimata, võib näha üht ja sama pilti: seal "teevad aega parajaks" või puhkavad ja ka kustuvad igal ajal igas asendis kohe päris suur hulk sealseid "püsikülalisi" – asotsiaalse elujärjele jõudnuid inimvaresid... Ja pole mingeid "kodanike vihjeid" vajagi – see on üldteada fakt!"

Munitsipaalpolitsei pressiesindaja Meeli Hunt vastas, et asotsiaalide osas neile kaebusi laekunud ei ole. "Küll aga Šnelli tiigi ääres püüdvatest kalameestest. Neid oleme käinud kontrollimas ja selgitustööd tegemas," rääkis ta hoopis kalameestest, keda minema käiakse ajamas.

Hunt tõdes, et asotsiaalide ja joodikutega tegelemine on riigipolitsei pärusmaa. "Meie saame neid ainult korrale kutsuda nagu iga tavakodanik seda teha võib. Puutuda me neid ei tohi, sest riik ei ole delegeerinud meile vahetut sunni kasutamise õigust," kommenteeris ta, et kui eluheidik mupo korraldustele ei vasta, on nad sunnitud ise politsei kutsuma.