Naine kurjustab hoolimatute ametnike, vabariigi ja inimkonna üle seoses Tallinnas hätta sattunud luigeperega.

"Täna elukaaslane helistas kella 19.00 ajal, et luigepaar on koos kuue pojaga Järvevana tee peal, suunaga raudtee poole.

Sellepeale helistasin kohe häirekeskusesse! Palusin, et keegi reageeriks viivitamatult ja päästaks nende elud ja viiks nad sealt ohutumasse kohta.

Sellepeale häirekeskus vastas mulle tuimalt, aga ülbelt, et neil ei ole aega sellise probleemiga tegeleda ja nende resurssid on nii hõivatud ja neil ei ole mittte ühtegi vaba politseiniku ega päästetöötajat - mitte kedagi, kes tegeleks.

Päästeameti töötaja andis mulle 1313 ehk keskkonnainspektsiooni numbri kuhu ma oma "väikse" murega pöörduda võiksin. Seal dispetšer kuulas mu mure ära ja lubas sellega tegeleda.

Kõne lõppedes jäi mul antud asi nii kriipima, et sõitsin ise Kaberneemest Järvevana teele, et kontrollima minna, mis seis luikedega on. Umbes 30 minutit hiljem sinna jõudes nägin, et alles on üks luik oma kuue pojaga ning nad on raudteel.

1313 vastas uuesti, et nemad ikka midagi teha ei saa, aga Elroni nad on teavitanud, et luiged on raudteel. Öeldi veel, et enne kell 23 ei sõida seal mitte ühtegi rongi.

Selle aja jooksul, mis ma seal olin, sõitis aga viis rongi mööda ja kui ma poleks koos ühe vanema meesterahvaga neid luiki sealt minema ajanud, oleks ka see teine luik surma saanud koos oma poegadega. Selle ajaga, mis ma sinna jõudsin, oli üks juba rongilt löögi saanud.

Allesjäänud luik oli nelja raudtee paari keskel ja luigepojad teisel pool paanikas, kuna nad olid nii väiksed ja ei saanud üle rööbaste oma vanema juurde.

NEED LUIGED ON 2 PÄEVA JÄRVEVANAL UKERDANUD, ilma et keegi neid aidanud oleks ja turvalisse kohta viinud. Inimesed olid küll helistanud aga mitte üks ametkond ei tulnud ega aidanud neid!

Helistasin varjupaikadesse - kust öeldi, et tegeletakse ainult kasside-koertega. Pika jändamise ja paljude kõneminutite pärast nõustus loomade varjupaik oma patrulli välja saatma.

Helistasin veel paljudesse kohtadesse aga kõigil oli savi!

Lõpuks saime luiged rööbaste pealt minema. Sel ajal, kui me vanema meesterahvaga üritasime luiki haljasalal hoida, tuli appi USS Security Eesti.

Luigepojad olid paanikas, samuti ellu jäänud suur luik, kes üritas meile kallale tulla ja poegi päästa. Kogu selle olukorra peale lendas hirmul ja paanikas olles alles jäänud vanem luik minema. Teeserva jäid kuus poega.

Vahepeal leidsin ka Eestimaa Loomakaitse Liidu telefoninumbri, kes ütles kohe, et sõidab kodust viivitamatult sinna, et aidata.

Alles pärast liidu esindajat jõudsid kohale loomade varjupaik ning kaks mupo patrulli. Keegi helistas samal ajal mupole, et tulge tehke trahvi parkivale autole!

Hetkel on need kuus loomakaitsja hoole all, kes viis nad Arukülla, kus nende eest hoolitsetakse ja kasvatatakse suureks ning lastakse uuesti arvatavasti loodusesse.