"Airi Lauri on Krasnojarski krai suurimas eestlaste külas Ülem-Suetukis õpetajana töötanud juba kuus aastat. Vabatahtlikult Siberisse läinud naine kasvatab poega, peab loomi ja loomulikult õpetab eesti keelt ka vene lastele," kirjutab Jaanus Piirsalu Eesti päevalehes 10 aastat tagasi.

Hiljuti tabas õpetaja Lauri peret tragöödia. "Siberi eesti küla (Ülem-Suetuk) eesti keele õpetaja Airi Lauri maja põles maha ning pere on kodutu," kirjutab Facebookis üleskutse looja Tarmo Tuule, AS Ajakirjade Kirjastus ristsõnade peatoimetaja. Maja oli koduks lisaks Airi Laurile ka tema abikaasale Alekseile ja teismelisele pojale Juhanile.

Tarmo Tuule annab teada, et õnnetuses keegi viga ei saanud. Küll aga on tuleroaks langenud maja elamiskõlbmatu. 17 aastat Siberis eesti keelt ja kultuuri üleval hoidnud pere vajab abi uue kodu rajamisel.

"Olen ise Ülem-Suetukki külastanud ja ka Airi Lauri peres külas käinud - nad võtavad „kodueestlasi“ alati lahkesti vastu. Neil on külas käinud nt Teet Margna-Kristjan Jõekalda oma Venemaa reisisaadet tehes, viimati külastas Ülem-Suetukki grupp Eesti näitlejaid," kirjutab Tuule kõiki eestlasi soojalt ja sõbralikult vastu võtvast perest Siberis.

Peret saab abistada, tehes ülekanne Airi Lauri pangaarvele:

Airi Lauri, Swedbank EE232200001101612192