Ma ei soovi kuidagi pisendada hetkel veel riigi 4. mehe toimepandud "vägitegusid" - ilmselge, et poisil puudub vajalik lastetuba ja ilma klassijuhataja järelvalveta ei oleks tohtinud teda kodunt nii kaugele lubada. Samas on väheusutav, et Taavi Rõivas kõike seda, mida saatuslikul peol toimunu kohta ette heidetakse, üksinda korda saatis.

Kes tegi naise ahistaval kombel „märjaks“? Kes tõukas naisterahva basseini? Kui palju oli veel neid, kes käitusid naisi ahistavalt ja alandavalt? Või oli selliseid ainult kolm meest koos Eesti riigi 4. mehega ja teised jäid oma joviaalsuses veel kuidagi talutava purjus inimese labasuse piiridesse, mis heidab varju ainult neile endile? Kas leidus ka mõni džentelmen, kes teisi korrale kutsus või vähemalt eelnimetatud teguviisid hukka mõistis?

Hetkel on Taavi Rõivas see, kes kastanid tulest välja tõi ja teised asjaosalised vaikivad kui kuldid rukkis. Kes nad on? Võib küsida, kas sellel on üldse tähtsust - "peasüüdlasele" on ju korralikult ära pandud ja läheme eluga edasi? Näiliselt võttis ta isegi poliitilise vastutuse, kuigi säilitas endale rahvaesindaja kopsaka sisetuleku.

Vastuse saavad anda kõik ülejäänud EAS delegatsiooni liikmed, sest seni, kuni vääritult käitunud isendid ei ole avalikuks tulnud, on meil tegelikult olemas 34 ühiskondlikult hinnatud positsooniga, kuid madala lastetoaga isikut. Delegatsiooni liikmete nimed on ju avalikud. Ükskõik, kellega neist kohtudes läheb mõte sellele, et "temagi oli üks neist". See toimib seni, kuni vääritult käitunud isikud ise avalikult üles astuvad või ülejäänud delegatsiooni liikmed lõpetavad ringkaitse tegemise vääritule käitumisele.

Hetkel võib veel vaikijaid mõista - ehk soovivad nad anda aega, et vaikivad päevakangelased jõuaksid peale järelemõtlemist vastutuse võtta, kuid mida aeg edasi, seda enam annab see märku vaikides kõrvaltvaatajate enda väärtushinnangutest.