"Täna, kell 7.35 läksin lapsega Lasnamäel Katleri bussipeatusesse. Meie ees kõndisid kaks koolilast. Sain kohe aru, et õed. Suurem õde nii 5.klassi oma ja väiksem alles alustanud kooliteed. Väiksemal oli seljas suur koolikott, mõlemas käes ka kotid asjadega. Suurem õde hakkas järsku sammu kiirendama, väiksem ei jõudnud järgele.

Suur õde pöördus ja haaras väiksel käes olevast kotis nii kõvasti, et noorem õde kukkus. Väike neiu hakkas nutma, suur õde aga hakkas teda nii kohutavalt vene keeles sõimama. Väike üritas ennast püsti ajada, aga nuttis üha edasi.

Suur võttis õest järsku kinni ja raputas teda kõvasti ning lõi lõpuks rusikaga. Sel hetkel minu kannatus katkes. Tõttasin oma lapsega nende juurde ja küsisin, et miks suurem õde nii tegi? Vastuseks tuli ainult venekeelne roppus.

Suurem pistis jooksu ja jättis väiksema sinna hüsteeriliselt nutma. Ta lihtsalt pani jooksu! Lohutasin siis väiksemat ja uurisin, kuhu ta läheb. Vastuseks kõlas, et bussile. Võtsin siis oma lapse ja võõra lapse ja asusin bussipeatuse poole teele. Suutsin väikse maha rahustada. Jõudsisme bussipeatusse, kus kuri õde väiksemat ootas. Andsin väikse viisakalt talle üle ja kuna minu buss just tuli, ei saanud mina enam midagi teha.

Selja tagant kuulsin, et suur hakkas jälle otsast peale. Miks küll nii on? Kas asi on koduses kasvatuses või õdede vahelises rivaalitsemises? Igatahes panen kõigile südamele, et sellist asja nähes tuleks kindlasti reageerida! Sellised asjad ei tohiks märkamata jääda! Hooligem ja aidakem üksteist!