Tegelikult on ilmselgelt telefonioperaatoritel omad diilid. Okei, tegin lapsele eeltööd ning soovisin teha väikese kõnelimiidi. Miinimumkõnelimiidiks pakuti 35 euri, alla selle ei olnud võimalik.

Järgmine teema oli sellega, kui soovisin panna keelud peale lühinumbritele, kuid ka seda teenust operaatorfirma keeldus tegemast. Saan aru küll, et teadlikult mängitakse sellele, et mitte nii tähelpanelikud ja teadjad lapsed siiski aeg-ajalt kasvõi juhuslikult mingit raha sisse tooks.

Enda lapsel üks juhus (õnneks avastus ülikiire ning rahaline kaotus vähene), kus pidi väidetavalt tehingu sõlmimiseks tegema läbi 3-4 etappi (igal pool kirjas, et igakuine ja jääv tasu, mida ei saagi lõpetada) ning sisestama ka krediitkaardi numbri(mida meie pere ühelgi liikmel ei ole!).

Ei saa panna alati vastutavaks lapsi ja nende vanemaid, kui teise poole täiskasvanud teevad kõik, et lapsed sellese lõksu langeks. Kas on vastutajaks ainult lapsevanemad, kui koolilapsele tänaval teine täiskasvanu järjepidevalt ja sunniviisiliselt alkoholi üritab sisse joota?