"Tuttava töökohas oli konkurss spetsialisti kohale. Ei valitud hästi õppinud ja diplomitega spetsialististist naist, valiti kena, ilma hariduseta noor (kolme)mees. Diplomitega naine läks selle peale minema paremale kohale ja elab praeguseks juhi kohal hästi, töö sujub. Juba katseajal ütlesid kolleegid, et sai mehega katsetatud, asja ei jaga, aitab nüüd küll. Aga ei, ega siis paber ja hinded targaks ei tee, küll saab hakkama. Pidas ametit neli aastat, viimased kolm neist ootas kogu asutus, et ta laps saaks kolmeaastaseks ja ta oleks võimalik lõpuks ometi lahti lasta. Usku, et kolmemees on kõvem kui haritud naine, ei mõjuta miski. Omad vitsad peksavad."

"Kui ma vaatan tagantjärele oma klassi kolmemehi, siis ainult üks on neist edukas. Küll olid tal aga väga rikkad vanemad, kes andsid korraliku alginvesteeringu ettevõtluseks. Kui guugeldada neid kolmemehi ja vaadata Facebooki, siis leiab väga palju infot, kuidas kohtutäiturid neid taga otsivad või kuidas pundiga viinapudelid käes üksteist kallistatakse. Teine äärmus on Soomes ehitaja vms lihttööline. Need, kes aga koolis okeilt hakkama said, on samamoodi ka elus hakkama saanud keskmisest paremate töökohtade peal jne. Ma ütleks pigem, et kolmemeestel on võimalik luua väga edukas ettevõte, kuna neil jääb rohkem vaba aega (keskkool 3a+ülikool 5a). Küll aga väga vähesed neist saavad sellega tegelikult hakkama."

"No kolmel ja kolmel on vahe. Mõnel on kolmed seepärast, et peakene rohkem ei võta, teisel seepärast, et see (aine) ei huvita, õpetajaga on konflikt vms. Ma võin tuua näite inimesest, kes koolist välja visati ja paaris aines keskkoolis kahe sai. Aga seepärast, et oli oma arvamusega suhteliselt konfliktne inimene. Edasi tegi õhtukoolis paar klassi korraga ja siis ülikoolid. Mitmuses. Ja siis oli hulk selliseid inimesi, valdavalt tüdrukuid, kes käisid veerandi lõpus õpetaja ukse taga koputamas, et neljast viit saada tunnistusele. Nende elu tundub natuke keeruline olema küll, sest elus siiski nii palju vigade parandusi ei anta ja lõpmatult vastu ei tulda. Aga ettevõtlusgeen peab juba sündides olema kaasa antud, siis elab ettevõtja kõik jamad üle. Seda on ju kuskil maksimaalselt 10% elanikkonnast."