"09.juunil sõitsime Ida-Virumaale Purtse. Enne Alavere viadukti vilksatas mööda infoplakat, milles teatati ehitustöödest Alavere viaduktil ja soovitavast ümbersõidust. Otsustasime täiendavat infot küsida Maanteeameti infost telefonil 1510. Vastati viisakalt, aga infotöötaja ei osanudki mingit infot viadukti kohta teatada. Jäi mulje, et ta ei teadnud isegi seda, kus Alavere viadukt asub! Ei saanud infot, kas seal tuleb kaua oodata jne," kirjeldab lugeja oma teekonda ja sekeldusi Purtse suunas. Lugeja küsib, et milleks on selline infoteenus ja infotöötaja Maanteeametil, kui vajalikku infot ei saa.

Kaimar Kukk, kes on Maanteeinfokeskuse maanteeinfo spetsialist ütles, et kuna kõik teetööd ja liikluspiirangud on neil Tark Tee portaali kaardirakendusse sisestatud, hakkas töötaja kaardilt konkreetset teetööd otsima. "Teetöö kohta informatsiooni saamiseks peab huvi pakkuva piirangu üles otsima, seda suurendama ning liikudes hiirega piirangu kohale ilmub nähtavale liikluspiiranguga seotud info. Kuna kaardirakenduse kaardi- ja infokihi laadimine võib mõnikord aega võtta, palus infotöötaja kliendil hetke oodata. Selle peale soovitas klient maanteeinfokeskuse töötajal vaadata infot kaardi asemel hoopis liikluspiirangute tabelist ning juba mõni sekund hiljem ütles klient, et saab teda huvitavat infot iseseisvalt kusagilt mujalt ja kümme korda kiiremini. Seejärel lõpetas klient kõne," kirjeldab Kukk toimunud vestlust infot vajanud kliendi ja infotöötaja vahel.

Üldjuhul kui liikleja ei saa koheselt tahetud informatsiooni, siis pakub Maanteeamet võimalust, et soovi korral täpsustatakse otse piirangu seadja käest. "Samuti helistab meile tihti ka inimesi, kes tahavadki saada näiteks ehitusobjekti projektijuhi telefoninumbrit ja võtavad temaga ise ühendust," kirjeldab maanteeinfo spetsialist, kuidas inimesed endale sobivat infoallikat ise küsivad ja kuidas Maanteeamet neid aitab.

Maanteeinfokeskus informeerib liiklejaid uutest olulisematest liikluspiirangutest igahommikuste liikluspiirangute pressiteadetega, mida edastavad ka raadiouudised. Samuti on kõik Maanteeinfokeskusele teadolevad liikluspiirangud sisestatud Tark Tee portaali, kus liiklejad saavad hetkel kehtivate liikluspiirangutega ise tutvuda.
Lisaks annab Maanteeamet suuremate teetööde kohta välja ka eraldi pressiteated nii kohalikele kui üleriigilistele väljaannetele.

Tänavu andis Maanteeamet välja ka kõikide maakondade teetööde kohta kaardid, mis avaldati maakonnalehtedes ja on leitavad siit: http://www.mnt.ee/index.php?id=29881