Asi selles ongi, et praegu on nii migratsiooni pooldajad kui mittepooldajad loonud täiesti haige olukorra ning peksavad mõlemat poolt vahtu vaid üles. Normaalset mõttevahetust enam justkui polekski. On vaid must ja valge, poolt või vastu, meie või võõras. See ei ole ju normaalne enam!

Ossinovski ütlebki, et ka need, kes pagulaspoliitikat ajavad, võiks seda kõike ka tavalise eestlase tasandilt näha. Loomulikult hakkab üks tavaline Eesti inimene, kesise palga ning tulevikulootusteta, vaatama viltu nii pagulaste kui muude "teistmoodi" inimeste peale, kui ta loeb ja kuuleb vaid seda, et neid on nii palju, nad tulevad ja saavad mingeid hüvesid, millest tema, oma inimene, osa ei saa. Tagatipuks peetakse teda ka ullikeseks, madalamaks inimeseks, kes midagi suuremast plaanist ei mõista. Loomulikult siis hakkab tööle kaitseinstinkt ning igasugu radikaalsed ideed saavad pinnase idanemiseks.

Ei saa silmi sulgeda selle ees, et meil tegelikult tõesti ON probleem juba tekkinud: inimesed sõna otseses mõttes kardavad kõiki "teistsuguseid". Miks? Sest poliitikud on sellise olukorra loonud. Esmalt need, kes suure hurraaga kõiki vaid eesti kultuuri rikastajateks peavad, ja siis need, kes suure hurraaga kõiki mitteomasid st siis mitteeestlasi, homosid jmt) kurjuse kehastuseks maa peal peavad ning neid siit maa pealt minema pühkida tahavad.

Mingit mõistlikumat, keskmist lahendust kumbki pool ei ole pakkunud. Alles nüüd, kui asi juba puhta hulluks on läinud, piiksatab mõni häbelikult, et sai vist jah natuke liiale mindud.

Mulle ka ei meeldi, kui minu väärtushinnangutele sülitatakse, aga ma väga loodan, et ma samamoodi ei pea kõiki teise vaatega inimesi automaatselt sellisteks, kes Eestist välja tuleks saata.