"Narkootikumidele tuleks kehtestada aktsiis, samamoodi nagu see on kehtestatud alkoholile ja tubakale, ning sellest saadud tulu tuleks kasutada koolide ja lasteaedade ülalpidamiseks. Eesti riik peab hakkama vastu võtma seadusi, mis suurendavad meie riigi sissetulekut. On faktidega tõestatav, et sellest ärist saaks riik kenasti kasumit – vaadake näiteks mitmeid Ameerika osariike, mis on kanepi reguleerinud. Neil tekkis eelarves ülejääk!" lisab ta.

""Narkomaan" on samasugune dehumaniseeriv kategooria, nagu varasemalt on olnud näiteks "nõid" või "juut" – nimekirjapõhine represseerimine. Ei ole tõesti vahet, kas kellegi elu hävitatakse koonduslaagris koššertoidu eelistamise eest või siis fütokannabinoididega oma EKS-i stimuleerimise eest – põhimõte on sama. Nõiapolitsei tuleks laiali ajada ja suurt osa keelatud ainetest võiks vabalt müüa apteegis – reguleeritult, vanusepiiranguga ja ohtudega proportsionaalsete aktsiisimaksudega. See ei kahjustaks mitte kedagi peale maffia. Varem või hiljem tehakse seda niikuinii – võidavad need, kes teevad varem – lollidemaa jääb viimaseks, nagu alati, sest seal on maffia mõju poliitikutele suurim," seletab teine.

"Vaataks nüüd asja teisest küljest: meil liigub nüüd ringi mitmes eksemplaris nimekiri "pühapäevakasutajatest" – on ainult aja küsimus, millal see "kogemata" avalikuks tuleb. Neil, kes seal nimekirjas juba on, pole mitte mingit põhimõttelist vahet, kas nad kasutavad midagi edasi või mitte, sest nad on juba listis nii või teisiti ja korralikuks hakkamine, isegi juhul, kui nad sooviksid seda teha, ei muudaks enam mitte midagi. Nii et kasutegur on 0. Küll aga on olemas kõik eeldused järjekordseks sotsiaalseks pommiks – töökohad ja pered löögi all jne. Ma pakuks, et see nimekiri on korralik trumpäss valitsusele, juhuks kui nad mingi järjekordse suure jamaga hakkama saavad – siis tarvitseb see ainult kogemata välja lekitada ja tuli on nende pealt läinud, sest see tekitaks ühiskonnas korraliku tormi, nende töökohakesed oleks aga jälle löögi alt väljas," arvab kolmas.

"Eesti valitsus lõpetagu inimestele stressi tekitamine, siis jääb ka suitsetajaid ja alkohoolikuid vähemaks. Hea on öelda, et ärge tarvitage, aga veel parem oleks, kui see ütleja oleks selle tarvitaja asemel ja prooviks ise. Mingite juhilubade euroliiduga kooskõlla mitteviimise eest kaebab euroliit eesti kohtusse, aga et Eesti pole siiani täielikult kooskõlastanud Euroopa sotsiaalhartat, on täiesti OK? Riik on loonud halvad elamistingimused, mis tekitavad stressi. Pidev stress tekitab depressiooni ja depressiooniga kaasnevad alkohol ja narkootikumid, töövõimetus, tänavale viskamine ja surm kusagil plangu taga," põrutab neljas.