Loomulikult võib kingid viia taaskasutusse, annetada, kellelegi ära anda. Igaüks võib-olla nii helde ei ole ja tahaks midagi vastu ka saada. Et mitte ilma kingita jääda.

Miks ei võiks me peale pühi teha igas asulas n-ö jõulude after-party? Igaüks võtab kaasa kingid, mis talle ei sobinud, ja saab need seal paremate vastu vahetada.

Sellest võiks saada meie uus traditsioon. Lisaks oleks sellisel üritusel hariv efekt. Kui näeksime koos seda suurt hulka kinke, mida keegi tegelikult ei taha, siis võib-olla paneks see meid rohkem mõtlema, kas ja kui palju ja milliseid kinke me peaksime tegema.

Võib-olla aitaks see laat meil tulevikus kinkimise traditsioone veidi muuta. Aga võib-olla ma eksin ja sellisele laadale ei tuleks keegi, sest kõik on kinkidega rahul?

Üks palve mul siiski oleks. Kui saate kinke, millega teil midagi teha pole, siis leidke neile koht mujal kui kapinurgas.

Meie näiteks viisime ühel aastal kõik töö juurde toodud söödavad kingid lastekodusse. Kellelgi tekkis spontaanne mõte ja ma usun, et kõik rõõmustasid.

Ilusat jõuluaega ja häid kinke!