Kui aga antud teemat veidi sügavamalt lahata, tekib paraku palju küsimusi. Kas meil on seda vaja? Mis kasu me sellest saame? Miks just viis miljonit eurot?

Usun, et täiendava viie miljoni eraldamine spordile on hea otsus... kui eraldada see mõne spordihoone ehitamiseks või alaliitudele. Siin on aga tegemist ühekordse üritusega, mis on küll tore osa meie vabariigi sajandast sünnipäevast, aga ei too kaasa erilist arengut meie spordis.

Oleme kuulnud esindushallide vajadusest maakonnakeskustes, erinevate komplekside rajamise vajadusest. Kas tõesti on mõttekas ehitada staadionile lisatribüünid, mis täituksid heal juhul korra või kaks aastas?

Saan aru, et Superkarika finaal tooks meile mingil määral ka majanduslikku kasu ja rahvusvahelist tähelepanu, aga millised mängud pärast seda toovad staadionile 15 000 inimest? Praegu on isegi 5000 suur arv. Liigamängudel on kohal kõige rohkem paar tuhat inimest, rahvuskoondise mängudel ehk kaheksa või üheksa tuhat.

Kogu projekt tundub umbes nagu Robbie Williamsi 2013. aasta kontsert lauluväljakul, millest tehti ka kontsertfilm. Tore vaadata, aga ei muud.

Kui leitakse lisafunktsioonid ning hakatakse staadionit kasutama ka teistsuguste ürituste jaoks, siis ehk oleks investeering mõeldav, aga ka siis ei tundu see eriti efektiivne, sest tõenäoliselt saaks neid üritusi korraldada ka ilma lisatribüünideta.

Soovitaksin kasutada seda raha ikkagi millegi eesti sportlastele vajaliku ja jääva peale: korralik staadion mõnele koolile, vehklemishoone tublidele vehklejatele või raskejõustikuhall. Usutavasti korvaksid investeeringu tulevased sportlikud saavutused.