A) Hoolimata värskest hoost ja lubadustest enne valimisi, ei näe te paraku enam reaalset võimalust, et sotsiaaldemokraadid suudaksid Keskerakonna võimu Tallinnas kuidagi lõpetada, ning seega panustate, et Tallinna teed jäävad veel väga pikaks ajaks auklikuks. Maastur on ainuke lahendus. Loogiline, eks?

B) Kuna pick-up laused hakkavad hoolimata meedia-kogemustest sellises vanuses otsa saama, oli viimane aeg osta pick-up auto! No worries!

C) Kuna saate tuleval aastal 40-aastaseks, mis tähendab, et keskeakriis on lähenemas, pidasite õigeks juba praegu selle perioodiga tegelema hakata, seda enam, et päris keskeakriisi ajal võib-olla ei olegi võimalust kuskilt elustiili-hüvitist saada.

D) Kuna Vikipeediast võib lugeda, et olete turundusspetsialist, siis teate kindlasti hästi, et suured Ameerika autod jätavad mehest maskuliinse ja jõulise mulje. Seda võib lugeda ka masina ametlikust eestikeelsest iseloomustusest. Kuna sotsiaaldemokraatide seltskonnas näete enda jõulis-maskuliinset imagot ohus olevat, soetasite kompensatsiooniks sellise auto.

E) Kuna lubasite talvel hakata üheks mootoriks, kes sotsiaaldemokraadid august välja veab, ostsite selleks kõvema pidamisega auto. Enda tallad on paraku libedad.

F) Kuna olete Voose Külaseltsi juhatuse liige ja Voose asub suht maal, siis valijad kindlasti mõistavad ja soovivad, et teil oleks auto, millega ka edaspidi ei peaks muretsema, kas Anija vald on suutnud talvel teed lahti lükata või mitte.

G) Kuna liisitaval autol on kapoti all ikkagi uhked 291 kW, siis ei pea muret tundma, et kliimasoojenemine ära lõpeb. Mõjutate selle autoga nii majandust kui ka loodust vähemalt kolm korda rohkem kui keskmine autojuht.

H) Vajasite lihtsalt suurt mootorit, kuna muidu kulub nii vähe kütust, et ei jõua kuluhüvitist ära kulutada. Nüüd saate aga isegi aidata sõpru, kel endal väiksemad autod.

I) Kui Riigikogusse saite, tegi uus sõber Mikser teile salaja süsti tagumikku ning pärast seda muutus üleöö ka teie mehemeel – haihtus isamaalisus ja rahvameelsus – ka teid ei koti enam – nagunii kõik petavad ja mõtlevad ainult enda peale – nüüd teate, et riigikogulase töö on 90 protsendi ulatuses enda töökoha säilitamine.

J) Kõik eelnev võib muidugi olla täiesti mõttetu kius. Võib-olla on põhjuseks lihtsalt see, et te ei näe tulevikus nii kalli auto ostmiseks teist nii magusat võimalust. Kärmelt arvutades ilmneb, et 35 000 eurose auto liising maksega 700 eurot kuus tähendabki umbes neli ja pool aastat. Kui Riigikogu hüvitisi enam selja taga pole, siis viimased pool aastat jõuab ehk isegi maksta.

Mõistan, et antud kiri võib tunduda ka isikliku rünnakuna ja vihakõnena kuluhüvitiste kasutamise suunal. Kinnitan, et nii see ongi.

Hea lugeja, avalda siin arvamust, mida tuleks kuluhüvitiste süsteemiga ette võtta!