Kikitasin kõrvu, et mis loba siis nüüd kuulda saab. Saatejuht ütles, et võiks seljavalu ravimist proovida – kevad ju käes ja inimesed teevad endale aiatööga liiga.

Viktor lausus, et kuulake hoolega ja mõelge kaasa, te saate ainult ise ennast ravida. Algas vaikne muusika. Viktor hakkas rääkima, et tuleb mõelda, kus valu täpselt asub ja hakata seda pikkamisi nagu niiti välja tõmbama. Mõtlesin hoolega kaasa, kuigi ei uskunud ise seda üldse. Äkki tajusin selgroo juures kõditavat tunnet ja hakkasin mõttes valu välja tõmbama. Tegin seda kuidagi enda tahtest sõltumatult.

Kui muusika lõppes, siis ütles Viktor, et kes valust lahti sai, ei pruugi enam kunagi seljavalu tunda. Ja nüüd tuleb see, mida siiani raske uskuda: tõusin diivanilt püsti ja mul oli suur tahtmine jälle aeda tööd tegema minna. Selg oli täiesti korras, nagu poleks midagi olnudki. See oli ka siiani minu viimane seljavalu.

Alati kui selga koorman, tuleb see seik meelde ja iga kord tunnen jälle selgroos kõdi. Olen ravitseja Viktorile väga tänulik, et ta õpetas mind õigesti mõtlema. Nüüdseks olen täiesti veendunud, et inimene saab mõtlemisega oma tervise heaks palju ära teha. Mõtlen väga tihti, lausa mitu korda päevas sellele, missugune õnn on terve olla ja ennast hästi tunda, samas ei võta ka teadlikult ette tervist kahjustavaid tegevusi.

Hea lugeja, millised on sinu kogemused alternatiivmeditsiiniga? Kirjuta aadressile rahvahaal@delfi.ee !