Näib, et uus sild on kohale meelitanud linna ja maakonna kõige jubedamad juhid. Ise olen roolis olles Ihaste silda ületanud vaid kahel korral ning mõlemal mainitud korral olen pidanud tunnistama täielikku debiilsust. Elukaaslane ületab silda mitu korda päevas ja hoiab koju jõudes alati kahe käega peast kinni. Ühest küljest on nagu naljakas, aga pikapeale ajab inimeste arulagedus hulluks.

Ringteel on minu masinale mitu korda valest reast risti ette sõidetud, et saaks ikka sillale maha sõita, kuhu tegelikult viib ainult välimine sõidurada, aga liiklejaid see muidugi ei takista.

Vaate imetlemiseks keset möödasõidu keeluala peatunud masinate juhtidele oleme mõttes kõike paremat soovinud. Järgmine kord viime neile ka piknikukorvi ning teeme kogu suguvõsast pilti, kui nad uue silla peal ekskursioonil on. Juhil ei jagu nii palju mõistust, et seda ilmaimet jalgsi vaatama tulla. Lähima paarisaja meetri ulatuses autole parkimiskohta ei leidu ning kes see ikka üle 200 meetri suudab jalgsi läbida?

Kuna paljudele Tartu liiklejatele on uus sild kiiremaks ja mugavamaks viisiks töökoha ja kodu vahel liikuda, siis on kiiruspiirangu jälgimine oluline. Seda rohkem ärritavad uudistajad, kes ilmselt filmivad oma reisi, sel ajal kui nende masin vabahooga vaevu 30 km/h edasi veereb. Täpsemalt siis üle kahe korra aeglasemalt kui on Ihaste sillal ette nähtud.

Politsei selliseid tahtlikult normaalse liiklusvoolu takistajaid rajalt maha ei võta. Alati võib ju piirkiirusest aeglasemalt sõita, on korrakaitsjate seisukoht.

Eks me siis venigi senikaua uue silla peal turistide selja taga tööle ja koju. Tulge ikka mujalt maakonnast ka uuele Tartu sillale autoga keset liiklust piknikku pidama ja perepilte tegema!