"Eks aasta jooksul sai lähedaste soove kuulatud ja kõrva taha pandud, et jõulude ajal saaks igaüks just seda, mida on soovinud. Kes tahtis lõhna, kes mõnd tehnikavidinat, raamatut või kontserdipiletit.

Ise sain väiksemaid, aga samuti soovitud ja oodatud kinke. Kingi rahaline väärtus ei loe absoluutselt. Ka eelarved on ju erinevad. Rõõmsaks teevad kingi saaja just need asjad, mille puhul on näha, et kinkija on saaja peale mõelnud ja tema soove meeles pidanud. Odav ja mõttetu kink, mille vastu saajal huvi pole, näitab selgelt, et kinkija läks poodi ja haaras riiulilt esimese asja, lihtsalt et oleks midagi kingikotti panna.

Kinke tuleks teha selleks, et oma lähedasi rõõmustada, mitte lihtsalt kohustusest. Ka väikse eelarvega on võimalik teha väga toredaid ja meeldejäävaid kingitusi," võtab ta jutu kokku.

Raha on raha ja kink on kink

"Eks inimesi ole igasuguseid. Ainus kriteerium on, et asi ei tohiks olla vana, katki ja kulunud. Kui on vastav teema – naljakink – siis võib ta ka mõttetu olla. Näiteks minu jaoks on nipsasjad ja kujukesed mõttetud, ent kui saaksingi just sellise, ega mossitama küll ei hakkaks. Ausalt öeldes ei eelda ega looda ma midagi ja nii ei ole ka pettumist karta.

Sel aastal kingiti mulle raha. Nojah, seda ma ka kingiks ei pea. Raha on raha ja kink on kink. Ise kingin raha vaid juhul, kui nii on tahetud, näiteks pulmadeks. Sain veel käekoti, rahakoti, pesuvahendeid ja kosmeetikat. Ise kinkisin riideid, kodumasinaid, kalleid kreeme ja pesuvahendeid. Sel aastal kulutasin palju vähem kui tavaliselt," mõtiskleb teine.

Kingituste jura ajab seest keema!

"Ma ei teinud kinke ja ma ei saanud kinke. Pühad ei ole kingitused. Pühad on kamraadide või perega koos veedetud aeg. Kingitusi tehakse väikesele lapsele, vanainimene ostab ise, mida vaja. See kingituste jura ajab seest keema. Varsti on sõbrapäev ja vastlapäev ja vabariigi aastapäev ja rukkimaarjapäev ja munadepühad. Teatud seltskond aina kingib.

Elul on muud väärtused. Minge sõpradega loodusesse või olge kasvõi kodus, aga ärge kinkige pidevalt! Elage!" kuulutab kolmas