Öko, roheline mõtteviis ning tervislikud elustiilid on saanud viimaste aastate trendideks. Tänu kõigele sellele on inimesed muutunud teadlikumaks teemadel, mis puudutavad tervist ja heaolu. Elustiilide muutumine rohkem maa- ning looduselähedaseks on tervendanud inimeste suhtumist nii enda elukeskkonda kui ka meditsiini, kuid ühtlasi tekitanud olukordi, mis on tegelikult tervisele ohtlikud.

Kodusünnitused ja alternatiivravitsemine on ainult murdosa sellest, mis uute tervisetrendidega on kaasnenud. Veel suurema osa viimase aja inimeste terviseteadlikkusest moodustab Dr. Google, ehk siis guugeldatakse oma sümptomeid ning pannakse endale diagnoos, mida ravitakse kas alternatiivsete meetoditega või käsimüügiravimitega. Kuigi oma tervise eest hoolitsemine on igati tänuväärt, on iseenda diagnoosimine ilma arstiga konsulteerimata väga riskantne.

Inimesed võiksid anda endale aru, et arstiks õpitakse mitmeid aastaid ning igasugune enesele diagnooside panemine ning vale ravitsemine võib viia veel suuremate terviseprobleemideni. Tõsi, Eestis on arstiabi kättesaadavus nigel ning ootejärjekorrad pikad, aga enda "ravimise" asemel võiksid inimesed pigem püüda haigusi ennetada, elades tervislikumat elu.