"Mina töötan suure, 150 töötajaga ettevõtte kontoris. Poolakaid on päris mitu ja neid oodatakse avasüli, kuna need teevad töö ära ja ei virise. Eks see probleem puudutab kõige rohkem Slovakkia, Rumeenia ja Bulgaaria mustlasi – need küll tööl ei kai. Päevad läbi töllerdavad linnas või siis tööturuabi hoonete uksi paugutades. Sealt peakski seda asja reguleerima. Cameronil see point ongi, aga tema ei saa öelda, et Slovakkia mustlane – sorry, no, aga eestlane või leedukas – welcome! See tekitaks meeletu pahameele nii Euroopas kui ka siin," seletab teine.

"Töötan Inglismaal juba kuuendat aastat, ühes suures laos pakkijana. Siin on rahvast igast ilmakaarest. Mingit vaenu ega halvasti ütlemist pole olnud. Vastupidi: inimesed, olenemata rassist, on kõik sõbralikud ja abivalmid. Olen paljudega headeks sõpradeks saanud. Siin töötavad ka pakistani ja india naised, nii et kõik nad ikka ei ela abirahadest," teatab kolmas.

"Sellel, kes UK-s kuue kuu jooksul tööd ei leia, on vist käed otsast kukkunud, või tahab ta sinivereliste kõrgepalgalist tööd ära napsata. Kõik, kes vähemaga lepivad, leiavad töö paari nädalaga ja neid ei taha keegi ära ajada, sest inglased ise ju teisejärgulist tööd teha ei taha," leiab neljas.

"Konservatiivide partei on suures ebasoosingus ja valimised on tulemas. Piirangute plaan on kohalike hulgas igati tervitatav, ainult et kes julgeb seda ellu viia? Elan Londonis ja töökaaslasteks on ainult inglased. Töötavate immigrantide vastu pole kellelgi mitte midagi," kinnitab viies.

Hea lugeja, kui oskad sellel teemal kaasa rääkida, siis kirjuta aadressil rahvahaal@delfi.ee või võta sõna kommentaariumis!