Tallinna plaan kehtestada pühapäevane alkoholimüügi keeld ei ole ju suur asi, kuna tööinimese peaks see täielikult külmaks jätma. Miks peaks pühapäeval – kirikupäeval – nädala viimasel puhkepäeval üks normaalne tööinimene veel alkoholi jooma, kui ees ootab uus nädal ja toimetamist sel päeval on väga palju.

Vaja pesu pesta, tube koristada, laste eest hoolitseda, uut nädalat planeerida, mõelda järgmise nädala tähtsatele asjadele – no ei jää alkoholi joomiseks lihtsalt aega ju! Reede või laupäev on ju need päevad, mil inimesed lõõgastuvad. Pühapäev on juba selles mõttes puhkepäev.

See on sama, kui hakata jooma nädala alguses. Kui teised käivad tööl, istub keegi pudeliga kodus ja tinutab. See pole enam lihtsalt napsivõtmine vaid lausa alkoholism, mis viib asotsiaalsuseni.

Võite mulle vastu vaielda, et pühapäeval võib juua, kuid tööinimesena pole mul kunagi sellist kavatsust olnud. Kui suvel puhkus on olnud, siis olen ikka võtnud pühapäeval ka mõne pitsi, kuna tean, et esmaspäeval ei pea kuskile minema, aga seni, kuni veel hing sees ning vaja lapsi kasvatada ja kodu eest hoolitseda, ei saa arginädala ette sellist puhkepäeva paraku lubada.