Paljud süüdistavad ikka teehooldust, aga et ise võtaks kiiruse maha 70-80 peale ja sõidaks sujuvalt ning korralike naastrehvidega, seda ei ole! Teehooldus ei saa 24 tundi ööpäevas soola maha panna, autojuhil peab endal ka ikka midagi kahe kõrva vahel olema.

Aga mida ma näen meie teedel? On musta jää oht või ei ole, ikka lastakse 100 ja 120ga edasi. Ime pole siis, et must jää alati "ootamatult tuleb" ja paugud hakkavad käima.

Üldse on meie liiklus väga närviline – kui üritad musta jääga arvestada ja sõidad seetõttu 70-80ga, siis tekib taha kolonn vihastest autojuhtidest, kes hakkavad närviliselt ja ohtlikult mööda silkama. Tulemus on see, et kui must jää juhtub sel ajal tõesti maas olema, teevad nad massiliselt avariisid.

Mina leian, et Eestis tuleks kehtestada talvine piirkiirus 80 km/h, siis muutuks olukord palju rahulikumaks. Ühtlasi on meil palju kurvilisi teid, kus musta jää ohuga 90ga sõitmine on täielik enesetapp. Paljud ei arvesta sellega absoluutselt ja kimavad samamoodi nagu suvel.

Autojuhid peavad õppima olema iseenda oskuste suhtes kriitilisemad, selle asemel, et pidevalt süüdistada teehooldust. Samuti tuleks hakata ostma korralikke naastrehve, mitte mingit kasutatud saasta, mis on toodud ei-tea-kust ei-tea-mitu aastat tagasi.