Varem ei teinud ta sellest mingit probleemi. Tema teab, palju mina teenin, mina teadsin ka tema palganumbrit. Nüüd uuel tööl olles aga varjab ta seda justkui riigisaladust. Minu jaoks on see solvav! Kuna käin ise ka tööl, ei ole mul otsest vajadust tema rahakoti kallale minna. Oma asjadeks kulutan ikka oma raha. Samuti ei ole mul olnud kombeks tema raha kuidagi ära planeerida vms, et tal oleks põhjust kahtlustada, et ma nüüd meeletult laristama hakkan.

Kui küsin, miks ta ei ütle, ajab vastu midagi segast, et pole minu asi, ta ei taha öelda, see teadmine ei anna mulle midagi jne. Lubab, et nälga me ei jää ja kodu eest on alati makstud ja nii edasi. Mind ajab see närvi! Kas ma pean tõesti nii madalale langema, et tema pangakaardi ja pin-koodid varastama ning salaja välja nuhkima? Äkki ta saab nüüd hoopis vähem palka ja ei julge seda öelda? Aga ta ju teab, et see ei oleks probleemiks, me saaks ka siis kenasti hakkama…Asi on põhimõttes. Miks ta varjab?

Mida teie arvate, kas ma reageerin üle ja teen sellest liiga suure probleemi või oleksite teie ka närvis, kui teie abikaasa ühel hetkel sellist asja teie eest saladuses hoidma hakkaks? Mida ma peaks tegema, et süda rahule jääks?