Juba krooniajal oli kaltsukaid, kust võis hilpe soetada peaaegu sama hinnaga, millega oli võimalik saada ka uusi riideid. Eks praegugi on igasuguseid eksklusiivseid butiike, aga nad reklaamivadki ennast nii ja ega kõik sinna siis sisse ronima hakka. Hoopis teine lugu on mõne nn kaltsukaketiga, kus praegusel ajal on üldjuhul suhteliselt ulmelised hinnad, ainult alede ajal kukuvad need mõistlikule tasemele.

Ise olen avastanud sellised väikesed kaltsukad, kust saab asju väga soodsalt. Ju nad ennast siis mahu pealt elatavad, sest muidu see poleks võimalik. Eks seal ole ka parajalt kaltse, aga ka kvaliteetset kraami.

Tartus on Võru tänaval üks umbselt kaupa täis poeke, viimati sain sealt korraliku ja hea brändiga pluusi ja seda ainult 50 sendi eest! Tegelikult on see pood võrreldes teistega ikka imeodav ja tavaliselt peale tuhnimist sealt ka miskit meelepärast leiab.

Tartus Riia tänaval asub Uuskasutuskeskus, mille hinnatase on super ja kaup korralik. Selle eelis on veel hubane ja õdus ostlemiskeskkond. Lisaks hilpudele on seal ka muud kraami: nõud, raamatud, mööbel.

Eestist ostan uusi riideid harva, sest üldjuhul on need ülehinnatud. Mõned asjad saab tellida interneti vahendusel välismaalt ja hind on ikkagi väiksem. Reisidel käies saab tavaliselt miskit meelepärast soetatud, eriti jalanõusid.

Kaltsukast ostes on see eelis, et mul ei ole kahju, kui ma näiteks pärast teist kandmiskorda oma kleidi kogemata ära rikun. Kui ma oleks selle aga 70 euroga ostnud, oleks vägagi kahju. Riided on üks valdkond, kus on võimalik säästa ja minu meelest on see päris lihtne. Vahepeal tuleb selline ostlemise isu peale, et kapp saab täis, aga muret pole ja rahakott ikkagi tühjaks ei saa.

Taaskasutamine on täitsa okei ja seda võiks isegi rohkem propageerida.