Kuna mul ei olnud kõht eriti tühi ja ainuke asi, mis mind isutas oli lastepraad koos viinerite ja friikartulitega, siis otsustasin selle kasuks. Sõbrad enne mind tellisid oma pastad, supid ja praed ära ja kui oli käes minu kord soovi esitada, siis sain tõelise pettumuse osaliseks. “Täiskasvanutele lastepraadi ei serveerita!” kostis ülbe lause ebameeldiva teenindaja suust.

Pärisin selle peale, et kas sain õigesti aru — ma ei tohi lastemenüüst praadi tellida, kuna ma ei ole enam viieaastane jõnglane. Jah, nii on! Küsisin siis, et kust see vanusepiir jookseb? Kes siis võib süüa friikartuleid ja viinereid ning kes ei tohi? Teenindaja vastas solvunult, et tema otsustab, kes on väike ja kes mitte. Mida põrgut? Loobusin oma unistusest lastepraadi mugida ja tellisin siis lõpuks endale mingi prantsusepärase ja uhke nimega supi, mille järgi väga isu ei olnud. 

Minu arvates on see päris äärmuslik, et kohvikud ja restoranid on valmis kaotama kliente seetõttu, et nende arvates pole teatud söögid alates mingist vanusest sobilikud. Kas siis ka väike laps, kes soovib “täiskasvanute menüüst” seljankat süüa, peab kümme aastat ootama, kuna tema jaoks pole see supp sobilik? Mis ajast restoranis käimiseks ja lasteprae tellimiseks dokumenti kaasas kandma peab?