Tunnistan oma veaks, et ei lõpetanud koheselt endise naisega suhtlemist. Jäin nii-öelda kummi venitama ning uue ja vana suhte vahele pendeldama. Otsisin kogu aeg vabandusi, et tema juurde sõita. Väga heaks ettekäändeks oli ühe mahaununenud neoonrohelise soki äraviimine... Teinekord aga leidsin kapist dressipüksid, mida eksil kindlasti öösel kell kaksteist kanda oleks vaja. Nii saigi pilkases pimeduses jälle poolesajakilomeetrine tiir ette võetud.

Ega ma teda hellitanud ka. Iga kord kurtsin, kui keeruline ikka uues suhtes on. Naine kuulas mind kuudekaupa kannatlikult, andis nõu ja lohutas. Muidugi harjusin sellise mugava lahendusega ning eeldasin, et see kestab lõputult. Ühel hetkel aga tekkis eksil üks punase kaubikuga ehitusmehest kavaler. Kuidagi uje küll, et kuu aja jooksul ei julgenud naisel isegi käest kinni võtta. Konkurendi ja kavalerina nägin mina teda siiski.

Infoajastule omaselt alustasin Facebookis selle isehakanud peigmehega kenakest kukepoksi. Mehikene kommenteeris seal liiga agaralt mu eksi postitusi ning asusin teda mõnuga paika panema. Sõnasõda läks lõpuks nii isiklikuks ja absurdseks, et eks kustutas kogu oma postituse Facebooki seinalt üldse ära. Enne veel riidles minuga korralikult, teemal: miks ma ikka veel oma vanas suhtes sorgin?

Teravaks jäid meie suhted edaspidigi. Draama keskmesse sattus koosveedetud ajal soetatud ühisvara ning arutelu teemal, kes suhtesse rohkem panustas. Tüliõunaks kujunes naisele kuuluv sülearvuti, mida kasutasin enda arvuti paranduses oleku ajal. Kohe väga kiirelt oli eksil seda nüüd äkitselt vaja ning kurjal toonil sai arvutit minult tagasi nõudma hakatud.

Mulle ei ole kunagi agressiivne nõudmine meeldinud ning asusin kiirelt kaitsepositsioonile. Lubasin järgmisel hommikul järelkäruga naise maja juurde sõita ja panna peale naise juurde viidud kaks telerit, kaks külmikut, suure voodi, kaks lauda, kummuti ja vaibad. Eriti ekstreemse lahendusena oleksin näinud ette ka vaheukse mahavõtmist, tapeedi seinast eemaldamist ning põranda ja laekatte ülesmonteerimist.

Selle peale eks muidugi rahunes ning vabandas. Talle jõudis kohale, et ka mina olen suhte jooksul panustanud ühistesse tegemistesse ning on absurdne nõuda talle kuuluva vara tagastamist nii kategooriliselt.

Meie sõnasõjad ja varajagamised hakkavad vaikselt lõpule jõudma. Nii mõnelgi paaril aga kestab suhete klaarimine veel pikemalt ja verisemalt. Koosveedetud aastaid paari kuuga ikka ära ei unusta ja olematuks ei tee.