Korteriühistutel peaks olema kohustus teha koostöös päästeteenistustega analüüs ja loobuda omaalgatuslikest teesulgudest kiiremas korras!

Kui keegi kahtleb, et teema on ajakirjaniku väljamõeldis, siis mina nii optimistlik ei oleks.

Kiirabitöötajana meenub mulle kohe poole aasta tagune juhtum Koplis ühe korrusmaja juures, kui sõitsime infarkti-kutsele. Parkisime kiirabiauto korrusmaja peaukse kõrvale, kuna seal oli ainus vaba koht. Tassisime haige autosse ja kuna patsiendi seisund oli tõsine, järgnes autos veel 3-4 minuti pikkune seisak eluohtliku seisundi stabiliseerimiseks.

Järsku tõmbas umbes 60-aastane eesti keelt kõnelev härrasmees ukse lahti ja karjus autosse: "Kas te olete idioodid? Me näeme küll, et te seisate siin juba tükk aega! See on minu parkimiskoht! Kas te olete nii juhmid, et ei saa natukene eemale sõita ja seal oma toimetamisi toimetada?!"

Ma ei osanud selle peale muud vastata, kui et: "See on teie maja elanik ja ta on väga haige." Siis pistis härraga koos olnud proua kisama, et mis see neid puudutab - parkimiskoht, kus seisame, on nende oma, ja kas siis terved, noored kiirabitöötajad ei viitsi tõesti haigeid mõnikümmend meetrit raamiga tassida, et elanikud saaksid rahulikult oma auto ära parkida, sest see parkimiskoht on siiski ju nende oma, ja miks me siin üldse passime, kui meil on haige juba peal.

Olin selle vahejuhtumi juba unustanud, kuid Rahva häälest seda artiklit lugedes tuli see jälle meelde. Uskuge mind, see ei ole ainus kord, mil kodanikud on kiirabi või päästjate peale pahased, et need majade juurde sõidavad ja üritavad ukse lähedalt haiget autosse saada. Teistel majaelanikel ju hoopis pakilisemad toimetused!