Ühed arvavad, et pulk tuleb panna oma kaupade taha ja selle tegematajätmine on puhas matslikkus, ebaviisakus ja lugupidamatus kaasinimeste vastu. Need inimesed kardavad ka kassapidajalt sõimata saada, kui pulgatuse tõttu nende kaup eesseisja kaupade hulka sõidab, eesmine maksja osa nende kaubast enda arvelt avastab ja kassiirile tagasiarvestustega lisatööd teeb.

Teised väidavad, et kui eesseisja on nii rumal, et pulka oma kauba taha ei pane, siis on võõra kauba kinnimaksmine talle paras ja pärastine sebimine on ainult naljakas. Ja et ise mitte võõrast kaupa maksta, on pulga oma kauba taha asetamine ainult loogiline teguviis.

Siinkohal tuleb juba mängu ka psühhoanalüüsifanaatik ja küsib, mida Sigmund Freud sellest pulgandusele nii suurt tähelepanu pööramisest arvab. Tõesti, mida?

Keegi jällegi kardab pisikuid nii väga, et ei julge kassalindi vahepulki puutudagi - enne on neid ju puudutanud lugematud võõrad käed. Pean ütlema, et selle poetarviku bakterioloogiline analüüs oleks päris põnev... 

Et eestlased on suhteliselt pikka kasvu põhjarahvas, imestatakse ka selle üle, kuidas ometi mõni ei ulatu seda pulka võtma, kuigi ulatub kaupa lindile laduma. Kaevatakse ametliku pulgaseaduse puudumise ja kirjutamata pulgaseaduse mittetundmise üle ja muuhulgas selgub, et Belgias on kombeks panna pulk eranditult oma kauba ette. 

Kummal poolel on õigus - mida arvad sina?