Tundub nagu oleks laps ikka millegi väga hulluga hakkama saanud, oli minu esimene emotsioon, aga tegelikkus on midagi muud, vähemalt minu lapse jutu järgi. Tulid poisid ilusa talveilmaga kolmekesi koolist koju ja toimus tavaline lumesõda, mille käigus - võib-olla, sest tunnistajaid ju ei ole - sai üks poistest tugevama matsu. Läks poiss koju, rääkis midagi emale ja see omakorda õpetajale ning siit algasidki minu jaoks arusaamatused.

Miks ei võta "kannatanu" ema ühendust otse minuga ja teeb seda õpetaja kaudu, sellisel moel nagu see kiri? Miks ei kuulata kõiki osapooli üle ja mis õigusega määrab õpetaja, mida mina tegema pean? Kuidas peaks see üldse võimalik olema, kui ma käin tööl ja lapsel lõpeb kool kell 11:40? Õpetaja volitustest veel nii palju, et intsident leidis aset koolivälisel ajal.

Nüüdseks olen õpetajaga ise ühendust võtnud ja ka "kannatanu" vanemaga on räägitud, aga selline kiri kriibib ikka hinge. Laps on alles lasteaiast tulnud. Sealsed kasvatajad olid pikki päevi temaga koos ja said hakkama, aga kooliõpetaja on praegu lastega koos neli tundi ja sellised probleemid... Ei kaitse oma võsukest ja kui vaja, siis karistan, aga niisugusele käitumisele pole küll õigustust.