Uuringud Kanadas ja USA-s on näidanud, et kroonilised haigused, nakkused ja isegi vähk on suuremal või vähemal määral seotud inimeste suutmatusega keelduda ning tänu sellele enda vajaduste alla surumisega. Eriti vastuvõtlikud haigustele on need, kel on raske teiste inimeste emotsionaalsetele vajadustele mitte vastu tulla. Sellised inimesed on tavaliselt heasüdamlikud, kohusetundlikud, altimad elama teiste jaoks ning varmad mitte enda viha ja negatiivseid emotsioone välja näitama. Paraku vallandab enese emotsioonide ja viha sulgemine kehas stressihormoonid, mis mõjutavad otseselt meie immuunsust.

Kuna eestlane on loomult tagasihoidlik, siis peaks ikka meeles pidama, et liigne tagasihoidlikkus pole kasulik ja palju tervislikum on oma tunded välja elada. Näiteks need inimesed, kes suurest närvipingest suitsetavad, peaksid endale teadvustama, et nad teevad oma tervisele topelt liiga, kuna lisaks sigarettide negatiivsele mõjule, mõjutavad tervist ka pingete ja stressi tõttu immuunsüsteemi ründavad stressihormoonid. Kõike seda saaks ju tegelikult vältida, öeldes lihtsalt õigel ajal "ei" kõigele sellele, mis päriselt trotsi tekitab.

Iseenesest on skeem parema tervise jaoks ju väga lihtne, kuid reaalsuses paraku mitte nii kergesti teostatav. Pidev stress töö, sissetuleku ja pereelu pärast sunnib meid tihti rohkem pingutama ja endast andma kui päriselt vaja. Seega oleme me kerge saak nähtamatule ohtlikule vaenlasele ehk stressile meie endi sees.