Algselt oli minu töölepingus kirjas saalitöötaja amet ning sellega kaasnevad kohustused, kuid aja möödudes hakati mind rakendama ka teistel ametikohtadel. Sain omal nahal tunda seda, mida tähendab olla laomees, kärumees, kassapidaja, prügivedaja ning isegi audiitor. Sageli pidin nendeks ametimeesteks ümber kehastuma iga päev ning seda mitu nädalat järjest.

Eriti painav oli see, kui luba küsimata, sõna otseses mõttes sind lihtsalt suunati sinna, kuhu vaja ja sellist liikumist põhjendati pidevalt sellega, et polevat piisavalt inimesi. Lisaks sellele, et tegin ka teiste töid, pidi minu enda hallatav ala müügisaalis alati korras olema, kuid "tänu" pidevale siiberdamisele ning ümberkehastumisele jäigi minu vastutusala sageli unarusse. Muidugi sain selle eest sõimata.

Kui tööandja tahab mõnest inimesest lahti saada, siis minu arust parim moodus selle saavutamiseks on panna töötaja tegema mitut tööd korraga. Ma saan aru sellest, et töötaja on tööandja suhtes vastutulelik ning teeb teist tööd korraks või mingitel eriolukordadel, aga kui sellest kujuneb tööandja jaoks mugavus ja kokkuhoid, siis on see parasiitlik ning töötaja suhtes täiesti alatu.

Lisaks kõigele seda isegi ei tasustata ning kui saabub palgapäev, siis palka saavad ikka kõik enam-vähem ühtemoodi. "Boonustest" võib suu puhtaks pühkida, sest vastutusala ei vasta tööandja nõuetele ning üldse on töötaja üks laiskvorst ja logard.

Paraku on tööjõupuudus muutunud Eestis tõsiseks probleemiks. Paljud ametikohad on praegu reaalselt täitmata, kuna tööandjate pakutavad tingimused on kasinad ning alla igasugust arvestust. Seega ongi tänast tööturu hetkeolukorda arvestades nii-öelda jämedam ots töötajate käes ning valikuvõimalus suurem.

Eks iga normaalne inimene valib ikka sellise töökoha, mis pakub talle paremaid võimalusi ning maksab õiglasemat palka. On ebaõiglane teha teiste inimeste eest tööd, kuna tööandja väitel polevat lihtsalt inimesi võtta. Samuti on ebainimlik töötamine sama palga eest, kuid suuremate töökohustuste ja vastutusega. Lahkumine sellistest kohtadest on seega paratamatus.