Mitu aastat esines teater erinevatel ajutistel lavadel. 2003. aastal sai Peterburi ooperiteater 19. sajandi lõpul ehitatud luksusliku barokse elamu haldajaks. See hoone kuulus parun Sergei von Dervizile, kaunite kunstide patroonile. Just tema kodus toimusid regulaarselt igasugused teatrietendused ja kontserdid. Siin esinesid Fjodor Šaljapin, Leonid Sobinov ja Isadora Dunkan, kes oli abielus vene poeedi Sergei Jesseniniga.

Huvitav on see, et imeilus Peterburi palee on tihedalt seotud Eestiga. Kujutage ette, just selles majas, Krasnaja tänaval - nii nimetati nõukogude ajal Galernaja tänavat, avati 1922. aastal Viktor Kingissepa nimeline Eesti Tööliste Haridusmaja, hiljem lihtsalt Eesti Haridusmaja. Teadmiseks huvitav fakt: Leningradi oblastis elas tol ajal umbes 90 000 eestlast.

Eesti Haridusmaja tegutses peaaegu 20 aastat. Siin esines Leningradi oblasti Eesti Riiklik Kolhoositeater, töötas teatristuudio, esinesid paljud näitlejad ja muusikud Eestist. Näiteks andis selles hoones kontserte tuntud eesti viiuldaja ja revolutsionäär Julius Eduard Sõrmus. Eesti lavastaja ja näitleja Kaljo Kiisk tegi temast 1974. aastal filmi "Punane viiul". Eesti Haridusmaja pandi kinni 1940. aastal.

Nüüd on Peterburi ooperiteatri kodumaja üks linna ilusamaid paleesid. Taastatud on suur peeglitega saal, talveaed, mis näeb välja nagu fantaastiliselt ilus koobas, puhvet, fuajee ja roosa võõrastetuba. Restaureerimistööd jätkuvad.