Tihtipeale tekkivad enne tundide algust korralikud ummikud.

Viisin ka mina last kooli, kui märkasin vastusõitvat hõbedast universaalkerega Fordi, mis sõitis pagasiluuk lahti. Arvasin, et tegu on õnnetusega, kuid oh imet - pagasnikuäärel istusid hoopis lapseohtu kesknoored, õhupallid käes.

Keerasin Õismäe Gümnaasiumi parklasse ning nägin, et autode külge on arvukalt õhupalle paigaldatud. Ilmselt ei oldud seda väga õrnalt tehtud, sest mitmel autol üürgas signalisatsioon. Tühjadel parkimiskohtadel lehvisid samuti heeliumiga täidetud õhupallid kirjaga "Vaba parkimiskoht! Igor…", mis olid mingi raskuse abil maha asetatud.

Parklast väljudes nägin, et noored olid sulgenud terve sõidurea (hommikuse tipptunni ajal!) ning täitsid rahulikult auto avatud pagasniku juures õhupalle. Ilmselgelt tekitas selline käitumine ummiku, autod signaalitasid.

Autoni jõudes lasin akna alla ja küsisin (selleks hetkeks juba üsna ärritunult), et mida nad mõtlevad, kui tipptunni ajal panevad kinni sõidurea, et kampaaniat teha. Lubasin ka politseisse teatada, kui nad kiiremas korras lahkuda ei kavatse. Noored ignoreerisid mind ja kuna ma ei soovinud ka omalt poolt liiklust veel hullemini kinni hoida, siis lahkusin.

Hiljem mõtlesin järele, et koolilaste ees sõita liikuva auto pagasnikus, takistada liiklust ja omavolitseda võõraste autode kallal ei ole küll väga positiivne viis kampaanat teha. Kodanik kandidaat Igor ehk ise ei teadnudki, mis jama noored Õismäel kokku keerasid. Igal juhul kujutan ette, et kümned autojuhid kiristasid hommikul selle komejandi peale hambaid.