"1960ndatel, minu kooliajal, oli parimaks toiduks kartulipuder hakklihakastme ja riivitud peedi salatiga. See oli nii spetsiifilise maitsega, alati täpselt samasugune, aga siiamaani tuleb ila suhu kui sellele mõtlen. Kõrvale veel karamellikissell, meie keeli "kaamelitatt"! Ja klaas piima. Nämi-nämi!" meenutab üks lugeja.

"Paar aastat tagasi isegi pakuti meie koolis ja oli üks parimaid. Nüüd kool läbi ja tuleb ise endale valmistada," on teine nõus.

"1960ndatel olid üldse maitsvad söögid koolides. Ei mäleta, et keegi oleks toitu tagasi viinud ja need magustoidud olid ka imehead. Olen koduski oma lastele ja nüüd lastelastele kogu aeg teinud - süüakse, kiidetakse ja soovitakse jälle. Ja kui ma räägin, et neid pakuti meil koolis, siis nad ei taha seda uskuda," räägib kolmas.

"Mulgipuder ja makaronid hakklihaga. Vahel pakutakse ka kohapeal tehtud hamburgerit - pihvid on hakklihast ja korralikult maitsestatud," teatab õpilane Liisu.

"Praetud tursk (see oli siis värske kala, mitte külmutatud junn) koos kartulipüree ja majoneesi-hapukoore-hapukurgi külma kastmega," tutvustab Pets oma lemmikut.

"Kohuke, pannkoogid, frikadellisupp, püreesupp, paneeritud kala, kananagitsad, hakklihakaste jne," arvab Liina.

"Ega toidud eriti head ole, aga kõige parem on kartulipuder (päris kartulitest, mitte pulbrist) koorekaste ja kalapulgad, pihvid või viinerid," avaldab üks õpilane arvamust.