Näiteks võiks olla lubatud juua klaasist (veiniklaas piknikule kaasa!), kuid muust taarast juues peab jook olema pruunis paberkotis nagu enamikus USA osariikides. Selliste lihtsate reeglitega kujundataksegi inimeste tarbimisharjumusi ja kujuneb välja alkoholi tarbimiskultuur, kuna iga mõistlik inimene joob meelsamini kultuurselt klaasist kui mingist paberkotist. See omakorda vähendab avalikku salatarbimist ja kes tahab tarbida paberkotist, siis tema käest maha kukkunud pudeli killud jäävad kotti, mitte pole mööda tänavat laiali nagu praegu hõlma alt maha kukkunud pudelite puhul.

Minge elage natuke aega Prantsusmaal, seal on põhimõtteliselt "kõik lubatud": öisel ajal jalutataksegi linnas ringi pudeli ja veiniklaasiga, keegi ei ahista ka tänaval pudelist otse joojaid, alkohol on poest kättesaadav ööpäevaringselt ja lisaks on väga head veinid meie jaoks naeruväärselt odavate hindadega. Samas ei näe kunagi kedagi kaklemas, räuskamas, tänava äärde urineerimas jne.

Teine võimalus on reguleerida asju nii nagu Eestis-Soomes: tohutult igasuguseid keeldusid ja piiranguid, aktsiisiga tehtud alkohol kalliks (ja selle kaudu elitaarseks ja ahvatlevaks), inimesed eelistavad hea maitse ja seltskonna nautimise asemel end hoopis kiirelt mingist kangemast solgist täis juua, täis peaga tekivad omakorda "geniaalsed ideed", mis suure osa neist mälukaotuse piiril vegeteerivaist pidutsejaist politsei huviorbiiti toob jne.

Kõik need reguleerimishoovad on riigi käes, kuid praegune riigikord kasutab alkoholipoliitikat ainult tõhusaks maksukogumiseks, mitte ei tekita inimestes tunnet, et meil on siin hea elada, kuna ka meile endale on jäetud otsustusvabadus, kas, kus ja kui palju me tarbime.

Baaride lahtiolekuaja lühendamine toimiks nagu kahe teraga mõõk. Kui praegu pannakse baarid kinni, on inimesed juba suhteliselt unised ja lähevad pärasti koju magama. Kui inimesed aga tund aega varem tänavale aetaks ja kõik tahaks virgena pidutsemist veel jätkata, tooks see tagasi hõlma alt müüdava alkoholi, mis on sageli kahtlast päritolu ja ilma maksumärgita. Lisaks elavneks tänavail aktiivselt käiv narkoäri.

Kui inimene teab, et baar pannakse varsti kinni, juuakse lõpus rohkem ja kangemat kraami. Seega oleks meil tänaval puhanumad ja rohkem purjus inimesed tund aega varem, kes ei kavatsegi koju minna. Mul on raske mõista, kelle jaoks see kasulik on? Salaalkoholiäriga tegeleva allilma poolt tellitud seadus?