Nende pereliikmed peaksid siis toime tulema 61,36 euroga. Kui nad septembris selliselt elavad, siis oktoobris võiks teha kokkuvõtte ja anda teada, et kuidas nad toime tulid, mida sõid ja jõid ja nii edasi. Teoorias on ju hea igasuguseid toimetulekupiire paika panna, aga praktiseerigu see asi omal nahal ära. Ka Joosep Toots ütles õpipoiss Kiirele, et jutt kivide veeretamisest on teooria, kuid veeretamine ise on praktika.

Juba kevadest saadik on poliitikud välja mõelnud erinevaid nippe, kuidas rahvale nalja ja naeru pakkuda ehk rääkida rahvale sellest, et mida oleks tegelikult teha vaja, ent see kõik peale valimisi sinnapaika ka jääb.

IRL püüdis rahva pilku küsitluslehtede saatmisega ja nüüd tehakse reklaamides neist kokkuvõtet. Kaasa aitab ka armastatud endine telediktor Marite Kallasma reklaamteksti lugemisega.

Edgar Savisaar reklaamib kõndimist ja eks nüüd iga päev saame näha, et millega teised kandideerijad rahvast nii-öelda rõõmustavad, et tähelepanu endale võita.

Minul on poliitikutele ettepanek. Võtke plaani eksperimenteerida tarkuse ja teadmiste kuul septembris toimetulekut teie endi poolt kehtestatud toimetulekumäära 76,70 euroga ning kel on ka perekond olemas, siis pereliikmed peavad toime tulema 61,36 euroga.

Teoorias on lihtne ja hea seda kõike paika panna, aga tehke see kõik ka ise läbi. Praktika on parim, sest nii saaksid poliitikud tarkusekuul ka tarkust ja kogemust juurde.

Alustage praktiseerimist 1. septembril ja lõpetage see 30. septembril. Oktoobris on aeg siis eksperimendist kokkuvõtteid teha. Julgen juba ette arvata, et tulemused saavad olema päris värvikad ja humoorikad.

Kui seda kõike on valitsus rahvale määranud ilma praktiseerimata, siis peaks ta selle ise läbi tegema. Jõudu neile selleks!