Kuidas see on? Põhimõtteliselt saame ju sama raha kätte, mis muidugi saaks, ainult korraga. Aga tekib küsimus: milleks? Miks üldse puhkuserahasid makstakse ja mis puhkuserahad need ikka on, kui nendega peab ära elama lisaks puhkusele veel ka esimese töökuu. Muidugi kõigil on nii, lihtsalt õpetajatel on puhkuse aja ja rahade laekumise vaheaeg pikem.

Ma ei ole mingi laristaja, lepime selles kokku. Kuidas saaksingi, kui pean 500 euroga kuus toime tulema. Juuni lõpus, kui puhkuserahad tulevad, ma aru ka päris ei kaota, ehkki nii suuri summasid arvel ei näe ma tihti.

Aga seda nõuda, et terve puhkuse kodus istuksin ja makarone sööksin, on ka palju palutud.

Tahan öelda, et see puhkuserahade süsteem on idiootne süsteem ja sobib ainult distsiplineeritud inimestele. Mina aga tunnen, et kuna pean aasta otsa niikuinii äärmist distsipliini järgima, tahaks suvel end veidi vabamalt tunda ja mitte päris sente lugeda. Pärast jääb raha jällegi üle ja olen terve suve asjata koonerdanud.

Paljud õpetajad käivad suvel tööl. Oleksin isegi läinud, aga ei leidnud midagi sobivat. Rikast meest mul ka pole ja nüüd siis ongi nii, et korjan kodust sente kokku ja viin pudeleid taaravastuvõttu. Septembri alguses saan veidi üle saja euro, õnneks on arvete maksmiseks raha kõrvale pandud, muidu oleks oktoobri alguses lausa võlad kaelas.

Mida teed sina, et mitte pärast puhkust jänni jääda?