Selliseid asju juhtub, ka paremates perekondades. Lapsed on teadupärast uudishimulikud, lapsevanemad aga laisad selgitajad. Eks siis minnaksegi ise maailma avastama.

Kuigi politsei väitel leiti poisid eri paigust, kipun arvama, et tegemist on siiski kambakaaslastega, lihtsalt enne kokku kukkumist jõuti laiali minna. Ja poleks ime seegi, kui seltsiks oli veel mõni lapseohtu mehehakatis, kes nuusutada ei jõudnud või kellele lihtsalt ei jagunud ja kes nüüd istub vaikselt nurgas ja ei julge iitsatadagi. Kui nii, siis vähemalt tema teab nüüd kogu eluks, et igat ballooni pole mõtet kõrri kallutada.

Iseasi, kas sellised teadmised peavad ikka tulema nii ränga kogemuse läbi. Ehk oleks piisanud vanemate seletusest ja koolitunnis üle rääkimisest. Keemia ja füüsika on ometi ained, mis just eluliste näidetega saaks huvitavaks muuta.

Loomulikult peab keegi ikka rõhuma faktile, et tulemasinate täiteballoonid on poes vabamüügis. No ja siis? Teate, seal poes on ikka tohutul hulgal asju, mis võivad kõik omamoodi ohtlikud olla. Kolmeaastane, kes makarone ninna topib, lämbub ka ilmselt millalgi ära. Ei saa ju ikka kõike peita, keelata.

Vaevalt kaks nagamani raatsivad naljalt oma taskuraha mingi täiteballooni peale raisata. Pigem kaldun arvama, et tegemist on kodunt pätsatud või hoopis prügimäelt leitud pudeliga. Jah, võimalus, et tahavad ja isegi raatsivad, on, aga siis pidi keegi "targem" seletama, et sellest gaasist mingi hullult hea kaifi saab. Enne kui vanemaid ja kauplusi süüdistama hakata, võiks ikka kogu loo lahti harutada. Paraku, arvestades poiste seisundit, kas see enam võimalik ongi?

Selle jubeda loo juures on vaid üks positiivne külg. Ilmselt räägivad täna paljud lapsevanemad oma lastega. Räägivad mürgisest gaasist ja veel väga paljudest asjadest. Ehk seekord ei juhtu nii, et tõstetakse ohtlikud asjad kõrgele kapi otsa ja käratatakse: "Ei tohi!" Laps ei ole koduloom - ta mõistab ja vajab vähe pikemat juttu.

Kõigile neile, kes selle loo all kommentaariumis parastavad ja mõnitavad: teate, ilmselt olete te juba ammu omale millegagi ajukahjustuse tekitanud!