Kui laste iludusvõistlus on väidetavalt nii hirmutav, siis miks saadavad lapsevanemad oma lapsi sinna? Näiteks 13. augusti Publiku päeva kommentaar oli: "Missindusega hävitatakse lapse iseloom, soovid, erilisus." Kuna tegemist on ikkagi võistlusega, siis kindlasti ei lähe ükski lapsevanem sinna oma lapsega kaotama.

Võib-olla tehakse Eestis laste iludusvõistlusest liiga suur probleem? Nähakse asju nagu kuskil keskpärases Ameerika filmis, kus lapsstaarid lõpetavad pedofiilide küüsis ning ärakasutatuina ja eluaegsete hingehaavadega.

Laste iludusvõistlus võib ju tekitada vastakaid arvamusi, kuid samas võib see lastele anda mõningaid uusi kogemusi, mis tulevikus võivad luua eelise ja seda mitte ainult iluvaldkonnas, vaid ka näiteks laval esinemisoskusena või oma annete väljanäitamisena.

Samas tekib küsimus, et milleks peab lapsi meikima, neid lavale panema ja siis teistega võrdlema. Kuid milleks üldsegi siis lapsstaare vaja? On ju teada kinolinalt ja muusikalavadelt mitmeid andekaid lapstähti, kes on miljonitele kuulajatele ja vaatajatele hinge läinud.

Ka iludusvõistluses osalevate laste vanemad tahtsid kindlasti oma võsukestele ainult head ning mõtlesid nende tulevikuperspektiivide peale. Ega siis selles midagi halba pole.