Leian, et eelkõige tekivad haigused allasurutud vihast - just sellest tundest, mida nii avalikkus kui ka preili Metsallik enda loos maha teeb. Ta kinnitab, kuidas vihaenergia on kangesti halb ning igasugused tulised arutelud inimesi erutavatel teemadel on saatanast. Autor nimetab neid vaidlusi hoogsalt lausa sõdadeks. Vahemärkusena nii palju, et tuliste vaidluste käigus on ennegi geniaalsete lahendusteni jõutud ning viha on tugevaim energia universumis.

Legendaarses "Terminaatori" saagas lausus punasilmne plekkmasin filmi peategelasele, et vihasena meeldib mees talle rohkem. Seda muidugi pärast seda, kui nurgas värisevast haledast tombust oli peale põselaksu saanud vihane ja energiat täis maailmapäästja. Sellise haleda ja värisevana ei ole ühestki inimesest midagi kasu. Üldjuhul sunnib meid sinna nurka koera kombel värisema just viha allasurumine.

On ilmunud rohkelt raamatuid ning eetrisse antud loetamatul hulgal n-ö nõuandesaateid, kuidas oma emotsioone taltsutada ning meeldiv olla. Bullshit, ütlen ma selle peale. Ära on võetud inimesele omale karjatunne, kus inimsuhted on loomulikud. Kui keegi saab sigadusega hakkama, järgneb sellele laks vastu pead ning üheskoos toimitakse edasi. Tänapäeval aga tuleb pärast ajuvaba sigadust kas mingi monoloog headusest või kümnis riigikassasse, mis omakorda suurendab viha, kuna eksitud sai üldjuhul jaburate kuivade seadusepügalate vastu.

Ma ei usu, et me kõik oleme head. Mõnede inimeste aju toimib ikka väga teistmoodi ning nad ei suuda kunagi kaasa tunda. Selliseid on meie vanglad ja pimedad ööd täis - lillepärgi kandvaid kauneid valgusolendeid.