Selgeltnägijal on õigus, kuna emotsioone alla surudes tekib stress, mis võib mõjutada inimese vaimset tervist ning lõpuks viia ka tõsiste haigusteni.

Meid mõjutab väga palju see, mis emotsioonid meil on, kuna sellest lähtuvad ka meie valikud või otsused. Halbadele emotsioonidele üritame leida lahendust. Tihtilugu kiputakse just siis ulatama käsi ka alkoholiklaasi järele.

Eestlased on kinnised inimesed. Meie oleme ehk sellega juba ära harjunud, kuid siia õppima või elama tulnud välismaalastel on sellega raske harjuda. Mitte, et peaksime jutukamad olema välismaalastele meeldimiseks, vaid see aitaks meie enda elu kergemaks muuta. Äkki me ei tunneks siis, et elu on nii raske, kui oleme üksteisega rohkem avatud? Kinnine hoiak tekitab pigem rohkem segadust ja küsimusi.

Eestlane on tihtilugu selline, et ütleb alles siis, kui mõtleb. Meie peame imelikuks seda, kui välismaal tehakse üksteisele palju komplimente - kuid tegelikult seda, mida öeldakse, väga ei mõeldagi. Eestlased peavad sellist käitumist pinnapealseks ning meile meeldib olla rohkem "sügavad" inimesed. Kuid ometi ollakse õnnelikumad seal, kus inimesed on üksteise suhtes rohkem avatumad.