Kuidas saada vahtralt hea maitsega mahla? Oma kogemuste põhjal võin öelda seda, et mida sügavamale vahtrasse augu puurid, seda parema maitsega mahla saab. Leidub ka neid, kes ei puurigi vahtrasse auku sisse ja murravad vaid oksa ning panevad siis pudeli puuoksa külge. Ka selliselt saab muidugi mahla, aga sel on puukoore kibe maitse juures ja seda juua ei soovi. Puukoore maitse jääb mahlale ka siis, kui puurid liiga vähe.

Millal vaher siis mahla annab? Kõige rohkem tilgub vahtrast mahla päikesepaistelise ilmaga. Kui ilm on pilves, siis tilgub vähe mahla ja vahel ei tilgu pilves ilmaga üldse. Vahtramahla võiks nimetada isegi "päikesemahlaks".

Jättes vahtramahla seisma, muutub ta venivaks siirupiks.

Seega, kel soovi sel kevadel vahtramahla saada, siis on selleks just õige aeg. Pikemat aega vaher mahla ei anna. Umbes nädal-paar on võimalik seda magusat jooki saada.