Kõige asjalikumad ja teadjamad ilmateate lugejad-edastajad peaksid olema EMHI sünoptikud ja neid näeb tihti ka ETV-s ilmateadet edastamas. Enamasti käivad teleekraanil ennast näitamas EMHI sünoptikud Taimi Paljak, Ele Pedassaar ja Eva-Maria Sula. Lisaks neile loevad ilmateadet ka Kristo Elias ja Triin Tuula. Need kaks persooni panevad ilmateate lugemiseks lihtsalt kokku ja saavad selle arvatavasti EMHI-lt.

Miks on vaja neid ilmateadustajaid nii palju teleekraanil? Piisaks ju sellestki, kui mõni kord nädalas räägiksid ilmast EMHI sünoptikud ja teistel päevadel loetaks ilmateadet lihtsalt kaadri tagant ning ilmakaart oleks suurelt ekraanil.

Täpselt sama sobiks ka nii Kanal 2-e kui TV 3-e ilmateate lugemise puhul.

Milleks see Peep Taimla või näitsikud peavad endid seal Kanal 2 "Reporteri" saates modellidena demonstreerima? Ja endiselt võib tõdeda seda, et Kanal 2 ilmateade pole kuigi tõsiselt võetav. Kust saab "Reporter" omale ilmateate, ilmselt EMHI-lt mitte?

Kui Kristo Elias lõpetab teleekraanil ilmateadet lugedes modelli mängimise, siis ei tasuks tema asemele uut poissi ega tüdrukut võtta. Mõnel korral nädalas võiksid pikemat ilmaprognoosi edastada EMHI sünoptikud ja teistel päevadel võiksid AK ilmateadet edastada AK diktorid lihtsalt, nagu vanasti.