Inimesed on ikka veidrad küll oma arusaamade ja tegude poolest. Üsna normaalne on see, kui nädalavahetusel peetakse pidusid ja noored saavad kokku - lõbutsetakse ning selle kõige juurde kuulub ka alkohol.

Kui on alkoholi tarbitud, siis jalgsi ei käida ega bussiga ei sõideta. Alati polegi bussi sõitmas sellisel ajal, kui vaja peaks olema.

Seltskond alkoholi tarbinud noorukeid ja ka vanemaid inimesi otsustab ikka autoga sõita ning nii mõnigi arvab, et ega politseinikud ikka autot kinni ei pea ega puhuma ei pane.

Joobes autojuhtimine on toonud tihti traagilisi tagajärgi, sest isegi politsei märguannet on eiratud ja püütud põgeneda autoga ning tehtud põgenemise käigus raske avarii.

Ja kui küll politsei eest pole põgenetud, on avarii juhtunud ka lihtsalt kihutades ja kui siis peaks keegi viga saama või koguni oma elu kaotama, siis on joobes juht suurim kurjategija, kes tahetakse tükkideks rebida.

Loomulikult on joobes juht süüdi, aga samas on kaassüüdlased ja vastutajad ka need, kes joobes inimese rooli keerama lasid. Mitte vähem pole süüdi ka avariis kannata saanud või koguni surma saanud inimene, sest miks nad lasid joobes inimese rooli taha?

Olen vahel vaadanud liiklusõnnetustest kirjutatud artiklite kommentaare ja ikka jube küll kui siis hakkab kommentaariumis üks ropendamine ja sõimamine ning sõnaväljendid ajavad ka kõige tugevama närvidega inimesel ihukarvad püsti. Sel juhul tahetakse avarii põhjustanud juht ära kägistada ja keegi endas süüd ei tunne. See on küll alles imelik asi. Mõni kaassõitja võiks siis ikka ennast ka kiruda ja sõimata, et miks ta sihuke tohman oli, et lasi joobes sõbra autot juhtima. See on ju tema süü ka!