Keegi kommentaator tõi nimelt välja kohustuse, kus jalgratas peab olema varustatud kellaga. Seaduse järgi peaks jalgratas olema varustatud terve rea helkuritega. Tekibki küsimus, miks ei ole?

Kui te lähete poodi ostma jalgratast, leiate eest erineva sortimendi erinevate kaasaantavate lisavarustuselementidega. Oletame, et soovite osta teie jaoks kavliteedi-hinnasuhtega võrdväärset jalgratast, hind paraku sutsu soolasem kui maksta sooviksite, satute pea kindlasti sportlikule mägirattale. Kaasa saate: kaks helkurit ees ja tagarattal, paremal juhul ka juhtraua ees asetseva valge helkuri. Porilauad, kella, märgutuled peate ise lisatasu eest juurde soetama. Kõrvalekaldeks toon välja, et nõuka- aegse jalgratta varustusse kuulusid, st poest ostes olid kaasas: esi- ja tagalatern, helkurid ratastele,juhtraua toru küljes asetsev helkur, dünamo (pani tuled põlema, kui ratas sõitis), pump, remondipaun, mis sisaldas kummiremontimise komplekti(paik, liim, tükike liivapaberit), vene sea nimelist jalgratta universaalvõtit, kruvikeerajat, kodaravõtit, kahte metallist jublakat, mis olid mõeldud kummi eemaldamiseks veljelt. Ainus vajalik asi, mis puudus, oli haamer.

Tekkinud on ülihuvitav võrdlusmoment, nõuka-rattaga said kaasa täismängu, tänapäevane poest ostetud jalgratas ei vasta seaduse poolt ettenähtud nõuetele. Ehk siis nõuetekohaseks sõitmiseks tuleb teha lisainvesteering. Tekib küsimus, miks müüakse toodet, mille kasutamine otseste täiendavate kuludeta ei ole seadusega kooskõlas? Nõutavad vidinad on enamjaolt müügil jalgratta lisavarustusena ja ei maksa just eriti vähe. Sama hästi võiks esindusest osta auto ilma turvavöödeta.

Teine naljakas olukord tekib seadusi austaval kodanikul, kui ta soovib baarist napsitanud olekus koju minna. Seaduslikult ei olegi seda võimalik teha. Ühistranspordi kasutuseeskiri sätestab, et ühissõidukis on keelatud olla joobes isikul. See variant koju jõudmiseks langeb ära. Tuleb tellida takso. Siin tekib jällegi probleem, nimelt taksoni jõudmiseks, ja taksost koju minemiseks, on vaja väljuda tänavale, tänav aga on avalik koht. Avalikus kohas joobes viibimine ei ole lubatud. Tekib olukord, kus baaris napsu võtta tohib, ära minna aga enam ei tohi.

Baar ise on omakorda müstiline koht. Kuna baaris tohib juua, ei ole see avalik koht, baaride sisekorraeeskirjad kipuvad viitama, et tegemist on eravaldusega. Kui te nüüd räuskate ja täis peaga kusete otse keset põrandat ning teile kutsutakse politsei, saate tõenäoliselt trahvi avaliku korra rikkumise eest. Kuidas on võimalik rikkuda avalikku korda mitteavalikus kohas?

Üldiselt tuleb selliseid jaburaid seaduslikke konnasilmi ette iga päev igas olukorras, sisuliselt on need sedavõrd tavalised, et me isegi ei kipu mõtlema nende peale.