Lastetoetus 19 eurot on numbriliselt väga väike küll, aga palju see siis olema peaks? Üks ema kirjutas, et tahaks ikka lastele piima ja vorsti ka osta. Väga armas ja inimlik soov aga iga inimene peaks valdavalt ise oma lapsed üles kasvatama. Kust see toetus tuleb siis teie arvates? Riigieelarvest, kuhu me kõik maksame ja kust ümberjaotustasud on kenasti maha arvatud. Kes siis Sinu lapsele piima ja vorsti ostma peaks? Mina või?

Ligi püstitatud küsimus, kas 320 euroga on võimalik toime tulla, tekitas tormi. Ma ei poolda üldse mitte koalitsiooni, kuid minu arvates on seda elatusmiinimumina küll ja küll! Kommentaarium valgus täis pahaseid inimesi: "mul on korteri üür 220 eurot ja kommunaalid 100, kuidas ma peaks toime tulema?" Inimesi, vabandust, aga jutt on elatusmiinimumist! Palju see siis olema peaks? 220 euri üüri ja 100 eurot kommunaalid on umbes 3-toalise ülalpidamiskulud, mis Eesti-taolises vaeses riigis on keskklassi tunnus. Tulge ometi maa peale!

Õppetoetused. Olles ise mitu korda õppinud ja oi-oi kui palju selle eest maksnud, huvitab mind väga, miks peaks riik (töötav rahvas) kinni maksma kellegi enesetäiendamise ainult umbmääärasel eeldusel, et ta pärast mõni aeg meie riigile lisandväärtust toodab? Mis paganama toetust? Usin inimene, suudab vajaliku elatise teenida kooli kõrvalt, usinaid inimesi on alati tarvis. Jõuka vanema lastel ei tohiks ka probleemi olla. Jäävad vaesest perest lapsed, kes on usinad ja andekad. Eksamitulemused koostöös sotsiaalameti analüüsiga võiks sellistele tagada toetuse, et nad saaksid õppida, kuid tingimusel, et hiljem vastav panus ka ühiskonda antaks. Kui õppelaenu saab tagasi küsida õpingud katkestanult, miks seda siis ei saa teha maksumaksja kulul välja õppinud ja siis Soome muhelema rännanud arstilt?

Olukord ei ole meil ju veel nii hull, et inimesed on eneseväärikuse viimasegi riisme kaotanud ja propageerivad kerjamist! Loomulikult on TÕESTI hädas olijaid. Panen ette, et ametid peaks PALJU kriitiliselt vaatama, kellel tegelikult on tarvis abi ja kelle puhul on tegemist õpitud abitusega!

Mina leian, et kes ikka 350 euro kanti erinevaid toetusi saab ja veel lisaks mõnda väikest otsa ehk mustalt juurde ka teeb, see naljalt ikka tööle ei kipu enam kah. Ja vaat' sellised inimesed on riigile kõige kulukamad sõna halvimas tähenduses.