Temast lühidalt niipalju, et ta saab Soomes 550 eurot kuus tööturaha ja käib ka koolitustel. Sest Soomes saab käia iga töötu, kui ta selleks soovi avaldab, kursustel käia ja võimalusel ennast täiendada või siis ümberõppeks. Soomes on  nii, et koolitustel makstakse suisa peale. See, kellest oli seal meediaväljaandes juttu, läks soome keelt õppima. Soome keele õppimisel makstakse peale tööturaha veel  ligikaudu 800 eurot lisaks juurde.

Siinkohas toon ära selle artikli mõned kommentaarid ja ühe avaldasin ka mina, mille toon siinkohas  esimesena välja.

Elts: Eks see ajab vihale jah, et me oleme ühises Euroopa Liidus, kuid palkade tase on ikka väga erinev, Euroopa liit peaks midagi ette võtma, et see riikide vaheline palgatase ühtlustuks, siis ei peaks eestlased nii massiliselt siit Eestist välja kolima. Ma ise elan ka siin Eestis, hambad ristis, Eesti patrioodina, kuid paraku meie riik ei hooli rahvast ja pean ka paraku välismaale minema, sest siin võib  niiviisi   ära nälgida!

pätu: Olen ise meesterahvas ja 40-le lähenemas, plaanis soome keele kursus ja D-kategooria juhiluba teha ning kaduda siit t...nud riigist. Soomes teenib 5 aastaga ka õiguse Soome pensionile, mis on sama suur kui pension, mida maksab EV kogu elu aja jooksul siin orja palga eest rügades. Tuleb D luba ära teha, soome keel ära õppida ja kah siit jalga lasta, see on uppuv laev siin. Pealegi kui maailmas rahutused tulevad, siis ei suuda Eesti midagi, kuid Soome küll jõuab ennast kaitsta kui vaja. Eestis ongi sitt  just selle metsiku ebaõigluse poolest, ministritel ja riigikogul palk nagu Skandinaavias, laiutavad käsi, et midagi teha ei saa, kuid endal aina palk tõuseb, kuid kedagi muud ka valida rahvas ei saa, kuna valimisseadus  ei võimalda. Ja iseseisvusajal on vaesus üksnes suurenenud. Enamus rahvast vireleb ja tunneb hirmu tuleviku ees. Reform on sooritanud rahvuse hääbumise ja Reformierakonda võib õnnitleda Eesti riigi ja rahvuse hävitamises.

Mart: Noortel on veel võimalik Soome minna, aga mida peaks meie pensionärid tegema, kuhu neil on minna siit sitasest riigist?